MUSLIU jedini na američkoj CRNOJ LISTI

Lokalne vesti - Četvrtak 11.02.2016 - 09:33

Vranje - Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i SO Bujanovac, jedini je aktuelni političar iz Srbije koji se 2016. godine našao na zvaničnoj „crnoj listi“ amaričke administracije, dakle Stejt departmenta, saznaje „Blic“.

Musliu: prošlost dolazi po svoje FOTO A. Stojković Musliu: prošlost dolazi po svoje FOTO A. Stojković

„Crna lista“ je dokument o nepoželjnim osobama, za koje američka administracija veruje da podržavaju nasilje i terorizam, koja je ažurirana i objavljena pre nedelju dana.

- Nemam tu informaciju. Imam dobre kontakte sa ambasadama SAD u Beogradu i Prištini.

 Nemam nikakav spor, ne znam zašto bih bio nepoželjan kada se bavim politikom
- rekao je Musliu za „Blic“.

Inače, Jonuz Musliu je predsednik Pokreta za demokratski progres, (PDP-a), a na čelo Nacionalnog saveta Albanaca došao je uz podršku pet albanskih partija.

Uz to, on je učesnik lokalne vladajuće koalicije u Bujanovcu, trenutno na mestu predsednika Skupštine opštine Bujanovac.


U srpskoj javnosti on je najčešće pominjan po svom sinu Fatmiru, koji je imao stalne probleme sa policijom, a poznat je i njegov slučaj uspešnog bekstva iz policijske stanice.

Jonuz Musliu za vreme rata na jugu Srbije 2000. - 2001. godine bio je politički komesar OVPMB, oružane formacije Albanaca sa juga Srbije.

Analitičari procenjuju da je Jonuz ne samo pripadnik, nego i lider militantne struje među južnosrpskim Albancima.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: