Muzej: Svi da gledamo u svoje dvorište

Lokalne vesti - Utorak 17.06.2014 - 14:05

Muzej grada Vranja oštro je reagovao na izjave pravnog zastupnika Književne zajednice Zorana Davinića, iznetim na konferenciji za novinare te organizacije.

Narodni muzej Vranje Narodni muzej Vranje

Davinić je tada izjavio da Pribojčićeva kuća, u kojoj se nalazi Zajednica, ne sme biti predata na staranje Muzeju, kako ne bi propadala kao „sve ostalo čime upravlja Muzej“.  

V.d. direktora Muzeja Dragan Dejanović u svom saopštenju ističe da se lično mišljenje Zorana Davinića o radu Muzeja zasniva na spekulacijama koje urušavaju izgled kulturnih institucija.

- Ne želeći da analiziram suštinu celog teksta, jer ona je po svoj prilici bolan odraz kolektivne samosvesti u nas, osvrnuo bih se kratko na deo koji se nedvosmisleno odnosi na rad i funkcionisanje ustanove na čijem sam ja čelu.

Podsetio bih autora da nama, koji smo manje više na istom zadatku u ovoj sredini, ne treba da bude cilj da plašljivo ističemo animozitet prema ostalim u zajednici, već da da se trudimo da budemo bolji jer je naš rad podložan sudu javnosti i tako treba i da ostane – navodi Dejanović.

On je ocenio da je Davinićeva izjava „Zar treba ovakav objekat ( Pribojčićeva kuća) da propadne kao što sve ostalo propada pod patronažom Muzeja?“  neprimerena.
 
- Ona se krajnje kritički osvrću na tuđ rad bez valjanog povoda, a utemeljene su samo na spekulaciji. Takvi stavovi ne doprinose izgradnji bolje slike o svima nama -  zaključuje Dragan Dejanović.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: