Muzej u maju: U Vranju TRI U JEDAN

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.05.2017 - 11:52

Narodni muzej u Vranju pridružiće se trećoj nacionalnoj manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ programom pod nazivom „Muzej u maju“ koji će trajati od 11. do 20. maja.

U Evropskoj noći muzeja Selamluk će biti otvoren čitave noći FOTO: OK Radio U Evropskoj noći muzeja Selamluk će biti otvoren čitave noći FOTO: OK Radio

U okviru ovog programa, u našem gradu će biti obeležena tri datuma: Međunarodni dan muzeja 18. maj, Evropska noć muzeja 20. maja i Nacionalna nedelja muzeja.

Manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“, koju organizuje Narodni muzej Srbije, u Vranju će praktično biti produžena, jer će neki programi trajati do kraja meseca, kaže vd direktora vranjskog Narodnog muzeja Saša Stamenković.

- Svako kulturno dešavanje u gradu Vranjancima dobro dođe i znam da ima mnogo poklonika kulture koji jedva čekaju da se nešto organizuje.

Pozvao bih sve sugrađane da isprate sva ova dešavanja i voleo bih da se malo više družimo, jer će muzej dokom trajanja manifestacije biti otvoren do 22 časa uveče, a u Evropskoj noći muzeja i skoro cele noći
– kaže Stamenković.

„Muzej u maju“ u Vranju će obuhvatiti izložbe slika i karikatura, promocije knjiga, koncerte, projekcije filmova, slikarske i zanatske radionice i predavanja, a biće obeležena i stogodišnjica ristovačkog pogroma u Prvom svetskom ratu.

Manifestacija će biti zatvorena projekcijama filma „Vrati se Zone“ Juga Radivojevića, koje će biti humanitarnog karaktera, a sav prihod će ići za lečenje Miljane Ristić Stanković, obolele od leukemije.

Za ovu manifestaciju Narodni muzej u Vranju će otvoriti i novu stalnu postavku u zgradi Selamluka.

- 11. maja će ova postavka biti otvorena i za sada nosi radni naziv „Enterijer vranjske gradske kuće prve polovine 20. veka".

Eksponate nam je darovala naša sugrađanka Miomira Ristić Ilić, a oni potiču iz zaostavštine porodice Hadži Dinić
– navodi Stamenković.

Maja Krstić, koordinator u Narodnom muzeju u Vranju dodaje da će ulaz na sva dešavanja tokom trajanja manifestacije biti besplatan.

- Ne bi trebalo zapostaviti i stalne postavke u zgradi Narodnog muzeja, izložbe eksponata iz arheološke i etnološke zborke, koje će biti dostupne u Evropskoj noći Muzeja.

Tokom te noći, svi programi će trajati i nakon 22 časa, a mi ćemo sve produžiti do duboko u noć, sve dok ima interesovanja naših sugrađana
– kaže Maja Krstić.
 

  • Muzej u maju program.pdf
  • OK Radio

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: