Na redu i raskol u SPS-u?

Lokalne vesti - Četvrtak 21.05.2015 - 11:04

Saopštenje koje je redakcijama lokalnih medija stiglo sa potpisom „socijalisti Pčinjskog okruga“ u političkim krugovimau okrugu podgrejalo je sumnje da je u SPS-u na delu latentni raskol.

Neki od socijalista Pčinjskog okruga foto T. Stamenković Neki od socijalista Pčinjskog okruga foto T. Stamenković

Naime, socijalisti Pčinjskog okruga saopštili su da su održali sastanak svih relevantnih partijskih igrača u Pčinjskom okrugu, bez onog najvažnijeg - predsednika Okružnog odbora SPS-a Negovana Stankovića.

Bili su tu svi viđeniji socijalisti: Antić, Tončev, Stojančić, Stojčić... Svi osim Stankovića, koji je pak najpoznatiji kao partijski apartčik koji s čvrsto drži generallnog kursa stranke.

Zato u naslovu saopštenja nije korišćen termin „sastanak Okružnog odbora“ nego „koordinacija političkih aktivnosti socijalista okruga“.

Prema ovom dokumentu, rečenom sastanku prisustvovali su „predsednici opštinskih i Gradskog odbora SPS Pčinjskog okruga, članovi Glavnog odbora i drugih organa SPS sa ovog područja, narodni poslanik i najviši predstavnici SPS u lokalnim samoupravama“, a „razmatrana je aktuelna politička, ekonomska i bezbedonosna situacija u regionu i položaj i uloga partijskih organizacija u Okrugu“.

Socijalisti su ocenili da uspešno odolevaju svim svim problemima, posebno pritiscima kojima su svakodnevno izloženi i time „jasno i nedvosmisleno potvrđuju vodeću ulogu koju na jugu Srbije imaju od osnivanja do danas“.

- Zbog ovakvog uticaja, stavova i uloge koju imamo, uvek pa  i sada izloženi smo pritiscima pojedinih političkih protivnika, čiji pojedini predstavnici ne biraju sredstva i način da diskredituju SPS i naše najistaknutije funkcionere i preuzmu njegovu ulogu na ovim prostorima, ne shvatajući pritom sopstvene slabosti i nesposobnosti.

U tim nastojanjima ne biraju se sredstva i metode delovanja, koje najčešće izlaze iz okvira ne samo političke, nego i kulture uopšte.

Socijalisti Pčinjskog okruga, čvrsto stojeći na državotvornim principima politike svog predsednika Ivice Dačića,  uvereni su da će kao i uvek do sada izaći na kraj sa takvim pokušajima, da će sačuvati ugled i poverenje koje im građani ukazuju i da će njihovo podršku zadobiti i na narednim izborima - kaže se na kraju saopštenja koje je potpisano sa „socijalisti Pčinjskog okruga“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: