Nagrada PKS za HIV, Alfu i BAT

Lokalne vesti - Utorak 13.12.2016 - 09:26

Privredna komora Srbije dodelila je nagrade najuspešnijim kompanijama i pojedincima za 2016. godinu, a među njima su i tri preduzeća iz Vranja.

Novković, prvi s desna na dodeli nagrada. Foto: PKS Novković, prvi s desna na dodeli nagrada. Foto: PKS

Nagrade su dobili “Hemijska industrija Vranje”,  za 59 godina uspešnog poslovanja.  Zatim “British American Tobacco”  za 131 godinu uspešnog poslovanja, kao i “Alfa Plam” za 68 godina uspešnog poslovanja.

Generalni direktor HIV - a Rade Novković podseća da je ovo preduzeće i početkom godine dobilo nagradu Privredne komore Leskovac, kao jedno od najuspešnijih preduzeća u regionu.

Novković kaže da je ovakva nagrada potvrda toga da se “HIV” uspešno izborio sa svim turbulencijama kroz koje je prošla srpska ekonomija u poslednje dve ipo decenije.

- Od postojanja firme do današnjeg dana zadržali smo kontinuitet proizvodnje, svoj proizvodni program, radnike i nismo menjali delatnost.

Na taj način smo i doprineli da se jedna ovakva priznanja dodeljuju i firmmama koje su među najstarijima u regionu.

Što se tiče proizvodnih procesa, od 2004. godine smo uveli i proizvodnju lepila za obućarsku industriju, industriju nameštaja  i tapetarsku industriju, kao i proizvodnju kartonske ambalaže.

Planovi za budućnost su nam  širenje tržišta i povezivanje sa inostranim kompanijam
a - navodi Novković.

S tim u vezi, dodaje on, kao svoj najvažniji cilj za narednu godinu “HIV” vidi proizvodnju đonova za “Geoks”, kome trenutno isporučuje lepila i kartonsku ambalažu za pakovanje cipela.

- Već smo nabavili opremu za proizvodnju određene vrste đonova koji su “Geoksu” potrebni.

Verovatno ćemo već od naredne godine krenuti sa tom proizvodnjom prvih modela, što je izuzetno značajno za “HIV”, jer je “Geoks” velika kompanija, a taj posao bi bio jedna nova renesansa za našu firmu
- najavljuje Novković.

Inače, “HIV” od 2004. godine posluje u sastavu italijanske kompanije “Kenda Fraben”, koja ih je privatizovala. Primarna proizvodnja u “HIV”- u su đonovi za obuću.

Trenutno je u preduzeću je zaposleno 65 ljudi sa prosečnom zaradom od 37.000 dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: