Neksus donirao ginekološku stolicu za invalide

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.07.2017 - 13:26

Kako bi uticali na poboljšanje reproduktivnog zdravlja žena sa invaliditetom NVO „Neksus” i grad Vranje su u okviru zajedničkog projekta u proteklih 10 meseci delovali u više pravaca kako bi ostvarili ovaj cilj.

Za lakši pristup zdravstvenim uslugama. Foto: Neksus Za lakši pristup zdravstvenim uslugama. Foto: Neksus

Cilj projekata je bio doprinos poboljšanju zdravlja povećanjem sposobnosti samih osoba sa invaliditetom da štite svoje polno i reproduktivno zdravlje, kao i povećanje pristupa i korišćenja usluga zdravstvene zaštite.

Nataša Milosavljević, koordinatorka projekta „Pristup zdravstvenim uslugama koje uključuju polno i reproduktivno zdravlje za osobe sa invaliditetom u Vranju“, čija je realizacija počela u avgustu prošle godine  a nedavno završena, kaže da je projektnim aktivnostima obuhvaćeno oko 180 direktnih i preko 3. 000 indirektnih korisnika.

- Projekat je imao tri komponente, i to rad sa osobama sa invaliditetom, u okviru koga je organizovano deset susreta lekara i članica udruženja kao i akciju ginekološkog pregleda za žene sa invaliditetom.

Zatim, uspostavljena je zvanična saradnja sa Zdravstvenim centrom Vranje u okviru koje se radilo na povećanju senzitizacije zdravstvenih radnika za specifične probleme osoba sa invaliditetom.

“Neksus” je Zdravstvenom centru donirao elektirčnu ginekološku stolicu vrednu oko 6. 000 evra, koja je prilagođena pregledu osoba sa invaliditetom.

Tokom trajanja projekta obavljeno je preko 40 pregleda.

U cilju promocije prava na adekvatnu zdravstvenu zaštitu osoba sa invaliditetom objavljeno je preko 10 priloga u lokalnim medijima na ovu temu
- pojašnjava Milosavljevićeva.

Ovaj projekat je realizovan je u saradnji sa Gradom Vranje, a finansiran od strane Evropske unije, vlada Švajcarske i Srbije preko programa Evropski PROGRES.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: