Nelegalna hladnjača: Prvo PROJEKAT, pa RUŠENJE

Lokalne vesti - Petak 05.01.2018 - 12:19

Za uklanjanje nelegalno sagrađene hladnjače preduzeća „Neša komerc“ u Vranju, moraće najpre da se izradi projekat, pa će se tek onda pristupiti rušenju.

Pančevcima dodeljen ugovor za izradu projekta FOTO: D. Ristić/OK Radio Pančevcima dodeljen ugovor za izradu projekta FOTO: D. Ristić/OK Radio

Stojan Bogdanović iz Službe za javne nabavke Gradske uprave u Vranju, javio se redakciji OK Radija, reagujući na navode iz teksta „Nova firma za rušenje hladnjače“.

U svom pojašnjenju Bogdanović kaže da je firma „Petrol projekt“ iz Pančeva izabrana ne za rušenje, već za posao izrade projekta rušenja bespravno sagrađene hladnjače preduzeća „Neša komerc“.

- Doneta je odluka o izboru firme za izradu projekta, s obzirom na to da se radi o raznovrsnoj i vrednoj imovini.

Tamo postoji i oprema pod naponom i neke hemikalije, tako da će se po tom projektu morati da se angažuju i specijalizovane firme za uklanjanje opasnih materija
– pojašnjava Bogdanović.

On dodaje i da će se nakon izrade projekta i tehničke kontrole, izabrati ponuđači koji će da izvedu radove na rušenju.
 
Pančevačka firma je jedina učestvovala na tenderu za izradu projekta i njihova ponuda u visini od 495.000 dinara bez PDV-a je komisijski usvojena.

Rušenje je predviđeno za objekat koji je podignut bez dozvole na zemljištu u državnoj svojini.

Izvršno rešenje za rušenje objekta datira još od 2016. godine, ali je otada nekoliko puta odlagano, najpre zbog ograničenosti kapaciteta „Vodovoda“ koji je bio određen za poslove rušenja, a zatim i zbog zahteva firme „Neša komerc“ za prenamenu zemljišta.

Na spornom zemljištu, koje se nalazi na obodu divlje deponije, predviđeno je ozelenjavanje površine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: