Nema DIREKCIJE, pa nema ni PLATA

Lokalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 09:40

Zaposleni u nekadašnjoj Direkciji za izgradnju u Vranju nisu primili svoje zarade za novembar i decembar, potvrdio je Ivan Stanković, gradski većnik za finansije.

Ostalo da se priča: Nekadašnja Direkcija FOTO OK Radio Ostalo da se priča: Nekadašnja Direkcija FOTO OK Radio

On je naveo da je razlog za tako nešto zahtev ministarstva finansija.

- Ministarstvo finansija je poslalo mišljenje  da za te radnike može da se isplati zarada u onom trenutku kada budu bili primljeni na interni konkurs,  koji se završava do kraja januara.

Sredstva za njihove plate su predviđena u budžetu, ali napismeno smo iz ministarstva dobili mišljenje gde stoji da u ovakvim slučajevima možemo da isplatimo zaradu samo onda kada ti radnici budu primljeni na interni konkurs gde su preraspoređeni nakon likvidacije Direkcije
- pojašnjava Stanković.

Interni konkursi raspisani su u “Vodovodu”, Gradskoj upravi i Parking servisu, rok za prijavljivanje je istekao a sada je na redu odlučivanje po ovim pitanjima.

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta Gradske uprave, kojim je ozvaničeno preuzimanje 15 radnika likvidirane Direkcije za izgradnju.

Takođe, jedan broj njih će biti preuzet i od strane javnih preduzeća u Vranju, dok će gro radnika biti zapošljen u novoj firmi, Parking servisu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: