NEPOKRETNU STARICU sa INFARKTOM ostavili NA ULICI!

Lokalne vesti - Utorak 11.04.2017 - 11:03

Nepokretna baka (86), dovežena svojoj kući iz bolnice u Vranju, u koju je primljena zbog infarkta, čekala na pomoć jer vozač ZC nije hteo da pomogne da bude uneta u svoj dom.

Pik-ap kojim je dovežena nesrećna žena FOTO Amaterski snimak/OK Radio Pik-ap kojim je dovežena nesrećna žena FOTO Amaterski snimak/OK Radio

Rosa Drmonjić, unuka bolesne bake, kaže da je zatečena i zaprepašćena neprofesionalnošću medicinskih radnika, ali i nedostatkom osnovne humanosti.

Njena baka, koja je nepokretna već dve i po godine, pre nedelju dana je doživela infarkt i primljena je u vranjsku bolnicu.

Nakon što je završila sa tretmanom na odeljenju, dovežena je kući pikap vozilom ZC.

- Kako znamo u kakvoj je situaciji ZC, nismo insistirali da bude dovežena vozilom Hitne pomoći sa ležajem, već smo smatrali da može da bude prevežena sedeći.

Najsrećnije rešenje za prebacivanje iz vozila je da baku najpre premestimo u stolicu, a nakon toga prenesemo u kuću
– opisuje naša sagovornica.

Kako je u tom trenutku u kući bio samo Rosin suprug, on je predložio da zajedno sa vozačem baku prebace u kuću, što je ovaj odbio.

- Vozač je rekao da „nema šanse da to učini jer on nije nosač i zbog takvih  je i operisan“.

Tako je moja baka dobrih najmanje petnaestak minuta poniženo čekala na stolici ispred svojih vrata, dok smo mi po komšiluku tražili pomoć
– rezignirano kaže Drmonjićeva.

Ona kaže da se potom obratila i direktoru ZC Draganu Veličkoviću i upravnici Doma zdravlja Jadranki Ajanović.

Prema njenim rečima, u celoj priči je najviše zaboleo osećaj poniženja, kome je doprineo u najmanju ruku neljubazan i osoran stav direktora Veličkovića.

- Do sada nismo imali nikakvih problema u sličnim slučajevima, dešavalo se da, ne samo vozači, već i lekari prihvate da unesu baku, ali da vozaču ne pada na pamet da pomogne, zaista nisam očekivala.

U celoj situaciji najljubaznija i najpredusretljivija je bila upravnica Ajanović, koja je danas bila jedina svetla tačka vranjskog zdravstva
– kaže Rosa Drmonjić.

Upravnica Jadranka Ajanović je za OK Radio kratko izjavila da se slučaj ispituje i da još uvek ne može da daje više informacija.

- Da li će pored vozača u vozilu biti još neko lice, to zavisi od procene konkretne situacije, od težine i urgentnosti pacijenta.

Nama je pacijent ispred svega, pokrenut je postupak po protokolu i oglasićemo se kada budemo imali više informacija
– rekla je Ajanovićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: