Nevidljivi radnik: Preregistracija ga ostavila BEZ PENZIJE

Lokalne vesti - Petak 15.09.2017 - 09:38

Ivan Mladenović, nekadašnji administrativac FK Dinamo iz Vranja, mesecima ne prima penziju na koju je ostvario pravo, jer ga klub ne priznaje kao svog zaposlenog.

Dinamo ga ne priznaje za radnika, ali ga ni ne odjavljuje FOTO: OK Radio Dinamo ga ne priznaje za radnika, ali ga ni ne odjavljuje FOTO: OK Radio

Mladenović kaže da je bio administrativni radnik u Dinamu od 2006. godine i u naredne tri godine je dobijao platu, ali mu nisu uplaćivani doprinosi.

Nakon toga, još godinu dana je radio i bez plate, zbog čega je presavio tabak i tužio svog poslodavca, o čemu je OK Radio ranije pisao.

Sud je presudio u Mladenovićevu korist, a ovu presudu je nedavno potvrdio i Apelacioni sud, po kojoj on treba da dobije blizu dva miliona dinara.

Međutim, situaciju je iskomplikovala preregistracija FK Dinamo, nakon što je klub 2010. otišao u stečaj, pa tako ispada da je Ivan radio u nekom drugom klubu koji više ne postoji.

Predsednik i trener FK Dinama Dragan Antić je za OK Radio izjavio da klub nema obeveze prema Mladenoviću, jer na spisku nema administrativnog radnika pod tim imenom.

- Dinamo funkcioniše kao grupa građana, koja se finansira iz opštinskog budžeta, i da ne može da potpisuje ugovore sa onima koje angažuje na neodređeno, već samo na određeno vreme.

Ja imam ugovor na godinu dana, kao i igrači i svi ostali na određeno vreme, jer prosto u zakonu ne postoji mogućnost da se potpiše ugovor na neodređeno
- rekao je Antić.

Ivan Mladenović je aprila dobio rešenje o penziji, ali svoja primanja ne može da dobije, jer u Dinamu odbijaju da ga odjave, iako ne priznaju da je njihov radnik!

Da sve bude gore, Mladenović je težak srčani bolesnik i potrebno mu je lečenje i svakodnevna terapija koje ne može da priušti jer nema zdravstveno osiguranje.

On je u više navrata inicirao razgovore sa predsednikom Dinama Draganom Antićem i sa narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem.

- Antić mi je rekao da bi on želeo da me odjavi kako bih mogao da primam penziju, ali da mora da dobije odobrenje od gradskih vlasti.

Razgovarali smo čak i o varijanti da se ja odreknem potraživanja od 2014. godine do penzije, samo da bi  me odjavili i isplatili po sudskoj presudi.

Međutim, sve je ostalo na usmenim obećanjima, a u poslednjih mesec dana niko ne nalazi vremena za dogovor sa mnom.

Vreme teče, a ja ne primam penziju, niti imam zdravstveno osiguranje, tako da ne mogu da se lečim
– rezignirano kaže Ivan Mladenović.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković je OK Radiju rekao da gradsko rukovodstvo još uvek nije razmatralo presudu po kojoj će Ivanu Mladenoviću morati da se isplati suma od blizu dva miliona dinara sa kamatama.

- To će morati da rešava rukovodstvo Dinama, a kako će biti isplaćeno, to ćemo tek da vidimo – rekao je kratko Stanković.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: