NEŽNI DALIBOR za obespravljene i ucenjene

Lokalne vesti - Sreda 04.05.2016 - 09:47

Bend „Nežni Dalibor“, ponikao devedesetih u Vranju, oglasio se najnovijim singlom sa prigodnom pesmom „Prvomajska“, povodom Međunarodnog praznika rada.

"Nežni Dalibor" na koncertu; Foto: Nemanja Đorđević

U situaciji kada je u Srbiji gotovo zaboravljen smisao ovog praznika i kada se, umesto protesta organizuju roštiljanja, „Nežni Dalibor“, svojim karakterističnom muzičkim stilom, daje upečatljiv kroki socijalne situacije u zemlji.

Istovremeno, bend se autorski, od ličnih okreće ka društvenim temama, pokušavajući da aktivira ključni sastojak rokenrol tematike: duh pobune i nepristajanja.

Kako kažu “Dalibori”, pesma je posvećena obespravljenoj i ucenjenoj radničkoj klasi, koju danas kod nas više niko istinski ne predstavlja, niti zastupa, a s idejom da služi kao podsetnik na to ko smo i na šta sve pristajemo.

- Bend je želeo da makar na ovaj način da svoj skromni doprinos toj borbi za prava koja bi trebalo da su odavno stečena, ali se u stvarnosti ne poštuju i to malo koga zanima.
 
Ako već idemo u propast, učinimo to svečano – zaključuju momci iz “Nežnog Dalibora”.

 “Prvomajska” je treći singl sa dugoočekivanog novog albuma “U slojevima”, koji bi ovih dana trebalo da bude kompletiran.

Prethodno su objavili singlove sa pesmama “U slojevima” i “Vikendi”.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: