NIŠANI NA JUGU: Mirna i suzdržana poseta

Lokalne vesti - Utorak 07.03.2017 - 16:58

Vranje - Unapređenje obrazovanja i privrednog razvoja u opštinama gde žive Albanci na jugu Srbije osnovni je zadatak u razvoju odnosa Albanije i Srbije, poručio je u utorak albanski predsednik Bujar Nišani prilikom posete Bujanovcu.

Nišani dolazi u Bujanovac FOTO OK Radio Nišani dolazi u Bujanovac FOTO OK Radio

Čitav Bujanovac  bio je čitav utorak u znaku dočeka važnog gosta iz Albanije, a njegov lik bio na je gotovo svakom bilbordu i reklamnom panou u okolini mesta gde je dočekan.

Deca u utorak nisu išla u školu,  već su sa zastavama i pratećom ornamentikom obeležila dešavanja na centralnom gradskom trgu.

Iako je albanski predsednik sa Kosova ušao preko Končulja praktično kao da dolazi u privatnu posetu, snage policije iz Vranja, Bujanovca i Beograda obezbeđivale su u velikom broju njegov dolazak.

Na trgu se okupilo oko 2.000 građana, uglavnom omladine i starijih ljudi.

Pored predstavnika lokalne samouprave Bujanovca, Nišanija su  najželjnije iščekivali novinari lokalnih i prestoničkih, kao i medija sa Kosova i Albanije.

Postavljen je i crveni tepih kojim je Nišani ušao u Skupštinu opštine.

Čim je stigao, Nišani je izazvao delirijum mase, mahanje zastavicama i zastavama Albanije, kao i prekrštanje ruku prisutnih, što simbolizuje orla, koji se nalazi na zastavi ove zemlje.

Usledili su sastanci sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije, koji su trajali više od dva sata.

Nišani je poručio da ovakve posete doprinose učvršćivanju odnosa dve zemlje.

- To se odnosi na pravo na obrazovanje, upotrebu nacionalnih simbola, pravo na privredni razvoj, koji će biti učvršćen daljim razvojem i unapređenjem odnosa Srbije i Albanije.

Sve dogovore i sporazume treba pretvoriti u akcioni plan, kako bi se radilo na njihovoj realizaciji
- rekao je Nišani.

Nakon Bujanovca, predsednik Albanije otišao je u Veliki Trnovac u poseti tamošnjoj školi, a potom i u Preševo.

 

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: