NISU DUGO ČEKALI: SNS unapredio zamenikovu suprugu

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.05.2017 - 10:40

Jovana Antić nova je načelnica Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti Gradske uprave u Vranju, potvrđeno je OK Radiju.

Antićeva zamenila Stošića. Foto: OK Radio Antićeva zamenila Stošića. Foto: OK Radio

Antićeva, inače supruga zamenika gradonačelnika Vranja Nenada Antića, zamenila je dosadašnjeg načelnika Jovana Stošića.

Rešenje o smeni načelnika jedne od najvažnijih službi Gradske uprave potpisao je načelnik GU Dušan Aritonović, koji ima ovlašćenje za smenu i postavljanje čelnih ljudi gradskih službi.

Aritonović nije bio dostupan za obrazloženje i komentar o razlozima za zamenu čelnika Odeljenja.

Nenad Antić kaže za OK Radio da se radi o normalnom postupku zamene gradskih službenika.

- Gradonačelnik Milenković i načelnik GU Aritonović nisu bili zadovoljni radom prethodnog načelnika i predložili su Jovanu Antić, ne kao moju ženu, već kao nekoga koji, po njihovom mišljenju može da vodi tu službu.

Još prošlog juna, prilikom formiranja nove lokalne vlasti, bilo je predloga da ona bude postavljena na to mesto, međutim ja sam rekao da to može da bude protumačeno pogrešno, pa je ona postavljena za šefa.

Međutim, nakon analize rada, konstatovano je nezadovoljstvo radom dosadašnjeg načelnika, pa se kao rešenje nametnula Jovana
– kaže Antić.

On dodaje da Jovana Antić ima sve potrebne licence i kvalifikacije za vođenje odeljenja, kao i dugogodišnje iskustvo u radu.

- Ukoliko njen rad ne da željene rezultate, to naravno ne znači da neće biti smenjena sa tog mesta i to ne treba niko da sumnja – navodi Nenad Antić.
 
Antić je, inače prošlog novembra imenovan za koordinatora za integritet lokalne samouprave, što je jedna od najvažnijih funkcija u lokalnoj borbi protiv korupcije.

Antić bi trebalo da koordiniše procesom formiranja Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) i pune primene lokalnog antikorupcijskog plana.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: