Nova direktorka Centra za socijalni rad

Lokalne vesti - Utorak 02.02.2016 - 13:23

Slavica Stanojević (SPS), diplomirani sociolog, preuzela je mesto direktora Centra za socijalni rad u Vranju, nakon što je doskorašnji direktor Petar Milosavljević otišao u penziju.

Stanojević preuzela novu dužnost FOTO S. Tasić Stanojević preuzela novu dužnost FOTO S. Tasić

Stanojevićeva je stupila na dužnost u trenutku kada je u ovoj ustanovi aktuelna reorganizacija, zbog mera Vlade Srbije koje se tiču zabrane zapošljavanja u javnom sektoru.

- Ostajemo bez troje zaposlenih, koji su uzeli socijalni program ili otišli u penziju, ali mi na ta mesta ne možemo da zaposlimo nove ljude.

Sve to utiče na naš rad i remeti organizaciju, u svetlu sve prisutnijeg siromaštva i povećanja broja korisnika socijalne zaštite po bilo kom osnovu, koje Centar ima
- kaže Stanojevićeva.

Pored ovih problema, Centar se susreće sa nedostatkom novca, s obzirom na sve veći broj korisnika.

- Trudimo se da izađemo u susret tamo gde je pomoć najneophodnija. Koliko god se mi trudimo da udovoljimo, nije moguće ispratiti sve potrebe korisnika, tako da pravimo prioritete.

Takođe, brojčano se smanjujemo, a savetodavno u Centru rade svi stručni radnici iz svog delokruga posla
- pojašnjava Stanojevića.

Trenutno, Centar ima oko 1.300 porodica, korisnika novčane socijalne pomoći.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: