NOVA FABRIKA u Trgovištu

Lokalne vesti - Utorak 19.07.2016 - 09:54

Vranje - U Trgovištu će u sredu biti otvorena nova fabrika za proizvodnju pčelarske opreme u kojoj će biti zaposleno 30 ljudi.

Ilustracija Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ova investicija je realizovana u okviru programa javno - privatno  partnerstvo u sektoru medarstva u Trgovištu.

Regionalna razvojna agencija Zlatibor je, kroz svoj Program razvoja privatnog sektora , finansiranog od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, sprovela program podrške za nezaposlene u sektoru pčelarstva.

Program podrške se sprovodi kroz javno-privatno partnerstvo između Pčelarske zadruge “Roj" iz Trstenika i opštine Trgovište.

Opština Trgovište je takođe, suinvestirala podršku za 40 mladih nezaposlenih pčelara početnika u započinjanju posla sa po 15 košnica.

Tokom realizacije ove aktivnosti, uočena je mogućnost za otvaranje novog pogona za proizvodnju košnica i pokrenut je dijalog između Pčelarske zadruge “Roj” i opštine Trgoviše za otvaranje pogona u kome bi se proizvodile košnice.

Rešavanjem administrativnih problema koji su opterećivali bivšu farmu zečeva, opština Trgovište je stvorila preduslove za novu investiciju na svojoj teritoriji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: