NOVA MODA: Izvršni direktori na sve strane

Lokalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 10:55

Vranje - Po novom Zakonu o javnim preduzećima, od Nove godine, sva ona moraju da imaju izvršne direktore, jer ovim zakonom nisu predviđeni zamenici direktora i slične funkcije.

Nove funkcije za stare kadrove. Foto: OK Radio Nove funkcije za stare kadrove. Foto: OK Radio

Tako su javna preduzeća u Vranju uskladila svoje sistematizacije sa ovim zakonom i imenovala izvršne direktore, i to po jednog, iako zakon ostavlja mogućnost da preduzeće ima od jednog do osam takvih funkcija.

Izvršni direktor u „Vodovodu“ je Božidar  Đorđević,  donedavni zamenik Gorana Đorđevića, generalnog direktora u ovom javnom preduzeću.

- Božidar Đorđević je postavljen pre mesec dana na mesto izvršnog direktora, a „Vodovod“ će imati samo jednog izvršnog direktora - kaže Goran Đorđević.

I „Komrad“ je dobio svog izvršnog direktora. Ta funkcija je pripala Neli Cvetković, koja je do sada radila kao piar vranjskih komunalaca.

„Komrad“ do sada nije imao izvršnog direktora, a po rečima direktora Momira Stojiljkovića ovakva kadrovska rešenja predstavljaju samo  poštovanje zakona.

“Novi dom” je takođe dobio svog izvršnog direktora. Reč je o Goranu Petroviću, koji je u ranijem periodu obavljao i funkciju generalnog direktora  preduzeća.

“Zavod  za urbanizam” je još pre Nove godine usvojio novu sistematizaciju. Po njoj, mesto izvršnog direktora pripalo je Tatjani Cvetković.

Jedino “Uprava Banje” za sada nema izvršnog direktora, jer uslove za to mesto, kažu u pravnoj službi, ne ispunjava niko od zaposlenih.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: