NURDOR: Stare stvari za novu nadu

Lokalne vesti - Sreda 15.02.2017 - 13:16

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i brojni građani Vranja, u sredu su u centru grada obeležili 15.februar, Svetski dan dece obolele od raka podsloganom “I ja se borim”.

Akciju su podržali i vranjski kafići u kojima se kafa plaćala porukom po ceni od 100 dinara slanjem na broj 1150.

Okupljanje u Vranju imalo je i humanitarni karakter, jer su prolaznici i učesnici mogli da doniraju novac ili pak da potpomognu udruženje kupovinom liciderskih srca, hemijskih olovaka i balona.

Slavica Cvetković, majka čije je dete preminulo od kancera, govoreći o svom iskustvu u borbi sa ovom opakom bolešću, rekla je da ima veliku tremu pred decom koja su izgubila bitku sa ovom bolešću.

- Deca koja se leče od raka su pravi mali heroji i borici, ali i superherojima je nekada potrebna pomoć.

Svako od nas može da se uključi u borbu  slanjem sms poruka na 1150 ili doniranjem neke usluge i proizvoda, koju bi kupac platio slanjem poruke na ovaj broj.

Pomozite izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i doniranjem NURDOR - u neku vašu staru stvar preko “Halo oglasa”.

Svi ćemo se na taj način boriti za male superheroje, za bolje uslove lečenja i veće šanse za pobedu
- poručila je Cvetkovićeva.

Za drugu fazu izgradnje hematološkog odeljenja u NIšu potrebno je obezbediti još 50 miliona dinara.

Ovu akciju podržao je i Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, ukazujući na tešku borbu sa kojom se suočavaju obolela deca i njihove porodice.

- Na žalost i deca oboljevaju od raka, i zato je potrebno da ih podržimo u njihovoj borbi i lečenju.

Grad Vranje je otvorio i namenski račun za prikupljanje sredstava za lečenje dece obolele od raka, kako bi deci i njihovim porodicama dali podršku.

Pored redovne terapije, koriste se i ostali lekovi koji su pomoćno sredstvo za podizanje imuniteta, a to sve mnogo košta, pa je pomoć roditeljima preko potrebna
- rekao je Milenković.

Učesnici  skupa simbolično su pustili  balone na kojima su ispisane poruke “I ja se borim”.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: