Obeležen Dan Četvrte brigade (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 29.01.2016 - 17:09

Četvrta brigada Vojska Srbije proslavila je svoj dan, defileom jedinica, uz prisustvo visokih vojnih starešina, rukovodstva grada Vranja, SUBNOR-a, potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije i brojnih okupljenih građana.

Jedinice na defileu; FOTO D. Ristić Jedinice na defileu; FOTO D. Ristić

Kao praznik 4. brigade proslavlja se dan kada su jedinice Šumadijskog i Dobrovoljačkog korpusa, pod vođstvom generala Jovana Belimarkovića, ušle u Vranje 1878. godine i oslobodile ga od vekovnog ropstva pod Turcima.

Prisutnima su se obratili komandant 4. brigade, general Zoran Lubura, komandant  Kopnene vojske Srbije general Milosav Simović i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

 

Komandant Brigade, general Zoran Lubura, istakao je da će ovoj jedinici inspiracija i putokaz uvek biti svetle tradicije srpske vojske, od Kolubare do Kajmakčalana.


General Milosav Simović je istakao spremnost jedinica Vojske Srbije da ispune sve zadatke kojii se pred njih stavljaju i pohvalio njihovu borbenu gotovost.

Gradonačelnik Antić je istakao da su pred Srbijom još uvek sudbonosni dani, ali da se problemi neće rešavati oružjem, već znanjem i sposobnošću.

Pripadnici 4. brigade su zatim izveli svečani defile, a zaslužnim pojedincima uručene su nagrade i pohvale.

Svečanost povodom Dana 4. brigade nastavljena je u vojničkom restoranu, uz susret vojnog vrha sa starešinama brigade, nekadašnjim pripadnicima jedinice, predstavnicima SUBNOR-a i organizacije potomaka ratnika u oslobodilačkim ratovoma Srbije i gradskog rukovodstva.

 

  

  

  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: