Obeležen Dan ustanka (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.07.2014 - 12:21

Polaganjem venaca na spomenik Oslobodiocima Vranja ispred Učiteljskog fakulteta u ponedeljak je obeležena 73. godišnjica Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma.

SUBNOR i dalje u prvoj liniji SUBNOR i dalje u prvoj liniji

Nakon državne himne „Bože pravde“, u  znak sećanja na taj važan istorijski datum za Srbiju vence su položili gradonačelnik Zoran Antić sa saradnicima, načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, Slađan Velinović, načelnik PU Vranje,  predstavnici Vojske Srbije, SUBNOR-a i Udruženja vojnih penzionera  i PUPS-a kao i javnog preduzeća „Komrad“.

Božidar Ilić, predsednik SUBNOR-a podsetio je na ono što se desilo 7. jula 1941. kada je Žikica Jovanović Španac pozvao narod Srbije na ustanak.

- I danas, SUBNOR je na prvoj liniji fronta, kao nekada,  mi se ne predajemo, i prvi smo pomogli poplavjenim područjima. Živeo slobodarski narod Srbije – uzviknuo je na kraju Ilić.

Ceremonija kojom je odata počast poginulim borcima i svim žrtvama fašizma u Drugom Svetskom ratu završena je počasnom paljbom vojnika garnizona Vranje.  


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: