OBILNE PADAVINE u Vranju, situacija pod kontrolom (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 01.12.2017 - 09:28

Na području Vranja kiša pada neprestano već više od 24 časa, i prema merenjima u sedam časova ujutru, u tom periodu palo je 33, 2 litra kiše po metru kvadratnom.

Raste vodostaj reka na području Vranja. Foto: FB Poljanica i Klisura Raste vodostaj reka na području Vranja. Foto: FB Poljanica i Klisura

Iz vranjske Meteorološke stanice kažu da se padavine očekuju i u narednom periodu.

- Kiša se očekuje i u naredna dva dana  - kažu iz Meteorološke stanice u Vranju.

Iako su padavine veoma intenzivne, a nivo vodotoka veoma narastao, gradske vlasti u Vranju uveravaju da je situacija pod kontrolom, kao i da za sada nema bojazni od poplava.

Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika Vranja za vanredne situacije, kaže da za sada nema problema zbog obilnih padavina.

- Na ternu smo, pratimo vodostaje i Vranjske i Sobinske reke, jer se očekuje da do kraja dana padne 40 litara kiše po metru kvadratnom - kaže Tomić.

Za područje Južne i Istočne Srbije na snazi je žuti meteo alarm, što u praksi znači das u vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: