OBUSTAVLJEN postupak protiv Antića za PORESKU UTAJU

Lokalne vesti - Subota 03.03.2018 - 00:18

Osnovni sud u Vranju doneo je rešenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv šefa vranjskih socijalista Zorana Antića za poresku utaju.

Postupak obustavljen nakon mišljenja veštaka FOTO: D. Ristić/OK Radio Postupak obustavljen nakon mišljenja veštaka FOTO: D. Ristić/OK Radio

Rešenje je Antić objavio na svom Fejsbuk profilu, uz komentar: „Posle sedam godina istrage i sudskog procesa, pravda je konačno ugledala svetlost...”

U dokumentu stoji da je zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju obavestio sud da odustaje od daljeg krivičnog gonjenja prema okrivljenom Antić Zoranu i okrivljenom Tomić Dušanu, nakon dopunskog nalaza i mišljenja veštaka.

Osnovno javno tužilaštvo je optužni predlog podiglo novembra 2016. godine zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršeno krivično delo poreska utaja.

Slučaj datira iz 2011. godine, kada se Zoran Antić nalazio na mestu predsednika, a Dušan Tomić na poziciji generalnog sekretara Sportskog saveza Vranja.

Tužilaštvo je Antića sumnjičilo da kao rukovodilac saveza nije uplatio porez u iznosu od 387.000 dinara na transfere za nekoliko fudbalera vranjskog „Dinama“.

U vreme podizanja optužnog predloga, Antić je događaj prokomentarisao kao “meru pritiska”, ističući da je indikativno da je gotovo u isto vreme podignuta optužnica i protiv drugog čoveka vranjskih socijalista Branimira Stojančića za nenamensko korišćenje budžetskih sredstava.

- Prijava je podignuta još 2011. godine, a optužni predlog je podignut tek sada, nakon šest godina.

Ja verujem u to da će pravosudni organi slučaj rešiti u moju korist, kako bih konačno skinuo tu ljagu sa svog imena
– izjavio je je Antić pre nešto više od godinu dana

U međuvremenu, sud je jesenas oslobodio optužbi i Branimira Stojančića da je kao gradski većnik za socijalna pitanja zloupotrebio lokalni budžet.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: