Odrasli puše i mene guše

Lokalne vesti - Sreda 31.01.2018 - 13:35

Vranje - U organizaciji Centra za prevenciju sa polivalentnom patronažom u saradnji sa partnerskim organizacijama obeležen je 31. Januar, Nacionalni dan bez duvanskog dima pod sloganom „Odrasli puše i mene guše“.

Pravo svakog je da živi bez duvanskog dima. Foto: Centar za prevenciju. Pravo svakog je da živi bez duvanskog dima. Foto: Centar za prevenciju.

Zdravstveni radnici su skretali pažnju prisutnima na njihovo pravo da žive i rade u sredini bez duvanskog dima,kao i da budu informisani o zdravstvenim posledicama upotrebe duvanskih proizvoda i izlaganja duvanskom dimu.

Poručeno je da je smanjenje upotrebe duvanskih proizvoda jedna od najvažnijih preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja što je i cilj Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

Akcija je organizovana u znaku podrške sprovođenja i izmene zakona u delu koji reguliše upotrebu duvanskih proizvoda na mestima gde se mladi najčešće okupljaju i izlaze a to su kafići, restorani i klubovi do potpunog izbacivanja duvanskog dima iz svih ugostiteljskih objekata.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: