Održana SVETOSAVSKA AKADEMIJA

Lokalne vesti - Subota 27.01.2018 - 08:13

U Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, održana je Svetosavska duhovna akademija, na kojoj je besedio arhimandrit Vasilije Kostić iz Grčke.

Svečanost u Sabornom hramu. Foto: vranje.org.rs Svečanost u Sabornom hramu. Foto: vranje.org.rs

Govoreći o odrastanju i životu Rastka Nemanjića, on je rekao da je najmlađi sin Stefana Nemanje bio predodređen da upravlja Srbijom, da bude kralj, ali je njegovim odlaskom na Svetu Goru zauvek izmenjen tok istorije i pravoslavlja.

- Živeći u crkvi i sa crkvom, Sveti Sava je postao večna ikona Hrista, večna neprolazna ličnost - rekao je arhimandrit Kostić.

U programu su nastupili hor Pedagoškog fakulteta „Daskal“ pod vođstvom Jelene Vučkovski Minevski i monahinje manastira Sveti Stefan iz Gornjeg Žapskog, koje su pevale stihire iz starih hilandarskih spisa.


Prisutni su bili u prilici da čuju kako se, zapravo, pre nekoliko vekova pevalo u Hilandaru.

Akademiji su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Vranja, visoki crkveni velikodostojnici, direktori osnovnih i srednjih škola.

Autori programa su prof. dr Sunčica Denić i sveštenik Siniša Piljanović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: