Oficirski bal: Nastavak SVETLE TRADICIJE (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Subota 10.02.2018 - 20:45

U Domu Vojske u Vranju, u petak uveče je održan Oficirski bal 4. brigade u povodu 31. januara, Dana brigade i 15. februara, Dana državnosti.

Plesna grupa Plesna grupa "Tamo daleko" FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovo je 11. put da se ovakva priredba održava u organizaciji 4. brigade Vojske Srbije, od kako je ta tradicija obnovljena u našem gradu.

Pored oficira, podoficira i vojnika 4. brigade, balu je prisustvovao i komandant Kopnene Vojske, general Milosav Simović, na čiju inicijativu je 2008. godine počelo ponovno održavanje Oficirskih balova u Vranju.

Među zvanicama su bili i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, njegov zamenik Nenad Antić, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predstavnici susednih opština i privrednici.

Veče je, po tradiciji, otpočelo pevanjem himne Srbije „Bože pravde“.

Nakon toga, prisutne je pozdravio i dobrodošlicu im poželeo komandant 4. brigade, pukovnik Slobodan Stopa.

On je istakao angažovanje generala Simovića na renoviranju Doma vojske 2011. godine, čime su grad Vranje i 4. brigada dobili objekat za ponos u kome se danas održava većina kulturnih dešavanja.

- Ova predivna zgrada izgrađena je davne 1932. godine i sve do početka Drugog svetskog rata, Oficirski dom, kako se tada zvao, bio je domaćin oficirskih balova.

Mi nastavljamo svetlu tradiciju kada su se na oficirskim balovima sa vojnicima družili najviđeniji ljudi i kada se taj dan željno iščekivao
– rekao je pukovnik Stopa.

Plesna grupa 4. brigade „Tamo daleko“ izvela je stare srpske igre, poput „Srpskog valcera“, „Kraljevog kola“, „Dorćolku“ i druge.

Muzičku pratnju je obezbedio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom majora Igora Mitrovića.

 

Igralo se i uz stare vranjske pesme koje je, kao gost, pevao Branimir Stošić Kace.

Prijatelji ovogodišnjeg bala su bili vranjska ekspozitura „Societe General“ banke i Holding kompanija „Jumko“.
 

    

    

    

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: