OJ SRBIJO: Obeležen DAN DRŽAVNOSTI

Lokalne vesti - Sreda 15.02.2017 - 13:48

Intoniranjem himne ispred bareljefa voždu Karađorđu u Vranju je počelo obeležavanje Dana državnosti i 213 godina od Prvog srpskog ustanka.

Počasna straža pored bareljefa Karađorđu FOTO S. Tasić/OK Radio Počasna straža pored bareljefa Karađorđu FOTO S. Tasić/OK Radio

Na bareljef  Karađorđu vence i cveće su položili delegacije grada Vranja, Pčinjskog okruga, vojske i policije, udruženja boraca, predstavnici BIA -e, srednjih škola, poslanik Slaviša Bulatović, odred izviđača, kao i predstavnici SNS - a i PUPS - a.

U okviru obeležavanja državnosti, predstavnici delegacija i brojni građani bili su u prilici da čuju podsećanja na početke ustanka i postavljanje temelja moderne srpske države.

O značaju Prvog srpskog ustanka i Sretenjskog Ustava iz 1835. godine za utemeljenje srpske državnosti i očuvanje slobodarskih vrednosti govorio je Dejan Tričković, predsednik Skupštine Vranja.

- Pre dva veka postavljeni su temelji države u kojoj danas živimo. Stubovi današnje Srbije nikli su davno u prošlosti.

Kao generacija, nastavićemo razvoj  države u kojoj živimo. Živelo Vranje, živela Srbija
- poručio je Tričković.

Potom je usledila počasna paljba voda Četvrte brigade Vojske Srbije.

Okupljanje je završeno horskim izvođenjem pesme “Oj Srbijo”.

 

    

    

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: