Ojačajte svoje SRCE

Lokalne vesti - Subota 30.09.2017 - 09:38

Svetski dan srca obeležen je i u Vranju pod sloganom „Ojačajte svoje srce“ uličnom akcijom sa ciljem skretanja pažnje javnosti na osnovne faktore rizika.

Smanjiti faktore rizika po srce. Foto: Centar za prevenciju Smanjiti faktore rizika po srce. Foto: Centar za prevenciju

Prema navodima iz Centra za prevenciju, srcu najviše štete pušenje, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost.

Svi ovi faktori doprinose nastanku kardiovaskularnih bolesti, a Svetska zdravstvena organizacija ističe da bi broj prevremenih smrtnih slučajeva od ovih bolesti mogao da se smanji za čak 80 osto ukoliko bi se osnovni faktori rizika doveli u red.

Građanima su na „Bazaru zdravlja“ u centru Vranja bili dostupni besplatni preventivni pregledi, i to merenje krvnog pritiska i nivoa šećera uz podelu edukativnog materijala i saveta od strane zdravstvenih radnikia  u vezi zdravih stilova života.

U organizaciji Crvenog krsta i Medicinske škole održan je “Javni čas pružanja prve pomoći kod srčanog udara” kao i performans uz učešće ekipe Hitne pomoći iz Doma zdravlja u Vranju.

Urađena su ukupno 97 preventivna pregleda.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: