OK MLADOST: Protest do SMENE većnika ĐORĐEVIĆA

Lokalne vesti - Sreda 15.03.2017 - 09:37

Sportski direktor OK “Mladost” iz Vranje Miodrag Petrov tvrdi za OK Radio da je ovaj klub diskriminisan od strane gradskih vlasti i da se nastavlja realizacija plana o njegovom gašenju.

Većnik Đorđević na meti FOTO OK Radio Većnik Đorđević na meti FOTO OK Radio

Zbog toga, Petrov najavljuje protest članova kluba i njihovih roditelja, na kome će zatražiti ostavku gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića.

Nakon što klub prošle godine nije dobio sredstva Grada, ove godine je njihov projekat prošao samo delimično, pa će klub morati da svoj program za ovu godinu koriguje.

- OK “Mladost”, iako najmasovniji u gradu, dobio je tri puta manje sredstava u odnosu na OK “Vranje”, koji se takmiči u istoj ligi kao i mi.

Kako može biti prioritetan klub OK “Vranje” koji ima tri selekcije manje od nas?

Prioritet gradskih vlasti je ne kako klub radi, već ko je na čelu kluba i zbog toga se nastavlja selektivno dodeljivanje sredstava i tendenciozno šikaniranje našeg kluba
– tvrdi Petrov.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević u razgovoru za OK Radio kaže da para nema dovoljno i da će klubovi morati da se ponašaju u skladu sa finansijskim mogućnostima Grada.

- Oni mogu da traže koliko god hoće, ali komisija razmatra i odobrava sredstva prema trenutnim mogućnostima Grada.

Ko ne dobije onoliko para koliko je tražio, mora da koriguje plan da bi bio izvodljiv ili da sam obezbedi dodatna sredstva i tu nema izuzetaka
– pojašnjava Đorđević.

Miodrag Petrov navodi i da je klub “prisiljen” da potpiše ugovor sa Sportskom halom na samo dva meseca, iako su, kako tvrdi, svi ostali klubovi potpisali ugovor na godinu dana.

On to objašnjava namerom vlasti da klub juna bude ugašen.

Đorđević odgovara da je bilo govora o tome da bude nekih spajanja klubova, ali da je zvanična odluka još uvek na čekanju.

- Bilo je razgovora o tome da dođe do nekih spajanja, jer je finansiranje velikog broja sportskih klubova veliko opterećenje za Grad.

Tako bi se napravila jedna ozbiljnija priča, da se ne rasplinjujemo bez potrebe i ne vidim razloga da se oko toga diže velika pompa, jer imamo i mnogo ozbiljnijih problema
– odgovara većnik.

Sportski direktor “Mladosti” Petrov najavljuje i radikalne korake koje namerava da sprovede u nameri da sačuva klub od gašenja.

- O ovome smo obavestili Ministarstvo omladine i sporta, koje bi trebalo da proveri da li su odluke o finansiranju u skladu sa novim Zakonom o sportu i da li je pravilnik o finansiranju primenjen jednako na sve klubove.

Ako dođe do gašenja kluba, moraćemo sa roditeljima i decom izaći na ulice i tražiti "Pravdu za Mladost", a od gradskog većnika za sport ćemo tražiti da podnese ostavku na tu funkciju.

Spremni smo da pokrenemo i upravni spor ako se ne postupi po zakonu i ako se nastavi sa šikaniranjem dece, žalicemo kod zaštitnika građana zbog diskriminacije
– najavljuje Petrov.

- Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje i protest – odgovor je gradskog većnika Nenada Đorđevića.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: