Olimpijski čas uz svetskog šampiona Marka Novakovića

Lokalne vesti - Petak 19.09.2014 - 12:15

Na platou ispred Narodnog muzeja u Vranju održan je "Olimpijski čas”, u okviru koga su se mališani vranjskih osnovnih škola družili sa Markom Novakovićem, kajakašem i osvajačem zlatne medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Olimpijski cas u Vranju Olimpijski cas u Vranju

Učesnici "Olimpijskog časa” prošli su kroz pet radionica koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima.

Marko Novaković je deci poručio da se bave sportom, ne obazirući se na to da li će postati vrhunski sportisti.
 

- Veoma je vežno da se deca bave sportom. Mogu i kajak da izaberu. Moraju da slušaju svoje roditelje i nastavnike i da budu dobri ljudi.

Sport utiče na formiranje ličnosti, u pozitivnom smislzu. Tako da, ako se deca odluče za sport, svakako neće pogrešiti – kaže Novaković.

Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji su imali priliku da kroz ,,Olimpijsku” bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola, ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima ,,Olimpijski čas”, ,,EkOlimpijada” i ,,Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa ,,Rio” 2016.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: