Oprez: Ko ne plati poREZ, ode kuća, auto...

Lokalne vesti - Sreda 15.03.2017 - 13:10

Prema najnovijoj odluci gradskih vlasti Vranja, koja bi trebalo da bude razmatrana na sednici Skupštine grada, svi poreski obveznici koji ne izmiruju svoje obaveze, mogli bi da ostanu bez kuća, stanova, automobila ili drugih dobara, saznaje OK Radio.

Poreski inspektori imaće ovlašćenje za prinudnu naplatu nepokretnosti FOTO: OK Radio Poreski inspektori imaće ovlašćenje za prinudnu naplatu nepokretnosti FOTO: OK Radio

U cilju efikasnije naplate javnih prihoda i punjenja gradske kase, ovakva praksa će biti po prvi put uvedena u našem gradu, najavljuje gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

- Novina je da će poreski inspektori vršiti prinudnu naplate fizičke imovine, dakle automobila, stanova i drugih nepokretnih i pokretnih stvari – kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, dosadašnji metod prinudne naplate nije bio efikasan, pre svega kod pravnih lica.

- Do sada se dešavalo da firma kojoj blokiramo račun, posluje preko drugog računa, a svoje obaveze prema Gradu i dalje ne izmiruje.

Na taj način ispada da se lokalna samoprava zapravo odriče svojih potraživanja.

Zbog takve situacije, mi smo samo kod pravnih lica zatekli 260.000.000 dinara potraživanja
– navodi Stanković.

Prema saznanjima OK Radija, kako je ovakav vid prinudne naplate dosta složen i zahteva angažovanje velikog broja ljudi, za sada su u pripremi načini konkretne realizacije.

Kako izveštaj Lokalne poreske administracije tek treba da se nađe na dnevnom redu gradske Skupštine, iz ove službe nisu bili spremni da govore o konkretnijim detaljima vezanim za dužnike koji eventualno potpadaju pod udar nove odluke.  

 

Pravna i fizička lica duguju gradu Vranju na ime poreza ukupno 735 miliona dinara ili nešto više od šest miliona evra, pokazuju podaci Odeljenja za lokalnu poresku administraciju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: