Osmaci na prijemnom iz srpskog

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2016 - 10:30

U sredu je u Vranju, kao u čitavoj Srbiji, polaganjem testa iz srpskog odnosno maternjeg jezika, započeo završni ispit pred upis u srednje škole za sve svršene osnovce, uz dosad neviđene mere bezbednosti.

Izostalo prisustvo zabrinutih roditelja; Foto: D.Ristić Izostalo prisustvo zabrinutih roditelja; Foto: D.Ristić

Po podacima Ministarstva prosvete, u Pčinjskom okrugu ispite polaže 2.375 učenika, a u Vranju njih 872.

Slobodnih mesta za upis srednjim školama u okrugu ima 2.490, dok ih je u Vranju 930, što znači da je i ove godine više slobodnih mesta nego đaka.

Osmaci prvog dana od 9 do 11 sati rešavaju zadatke iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u četvrtak 16. juna polažu test iz matematike, a u petak 17. juna kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.

Ove godine su preduzete jake mere bezbednosti da bi se mogućnost zloupotrebe svela na minimum.

Testovi se čuvaju pod jakim merama obezbeđenja i uz pratnju policije se sprovode do mesta ispita.

Prema rečima Jovice Stojanovića, prosvetnog saveta Ministarstva prosvete, testovi su se u Vranju čuvali u O.Š. „Branko Radičević“.

- Preduzete su sve neophodne mere bezbednosti i nije bilo nikakvih problema – kaže za OK Radio Stojanović.

Koliko se vodio računa o merama koje je propisalo Ministarstvo govori i činjenica da reporter OK Radija nije mogao da uđe u zgradu škole „Vuk Karadžić“ u Vranju.

To je važilo za sve koji nisu na bilo koji način uključeni u proces prijemnog ispita, pa je izostalo i prisustvo roditelja ispred škole.

Nadamo se da će ovakve mere bezbednosti ispuniti cilj da se izbegnu sve moguće mahinacije i zloupotrebe, a da će osmaci sa uspehom položiti ispite.

Srećno!
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: