OTVARANJE PUTA: Kome SMETAJU Antić i Nikolić?

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.11.2015 - 14:04

Na “istorijskom” otvaranju deonice autoputa Koridora 10, u subotu u Suvom Dolu kod Vranja, u prvim redovima oko premijera Vučića bilo je mesta za sve i svakog, osim za prve ljude Vranja, pre svih gradonačelnika Zoran Antić i narodnog poslanika iz redova SNS-a Dragana Nikolića.

Antić na Koridoru FOTO D. Ristić Antić na Koridoru FOTO D. Ristić

Iz ko zna kojih razloga protokol nije prepoznao Antića i Nikolića kao važne ljude, a ni novinari nisu bolje prošli, jer ih niko nije zvao na otvaranje.

Vranjski SNS je samo prosledio saopštenje u kojem poziva građane da pozdrave premijera u njegovom “istorijskom” otvaranju.

Zato dileme nema: otvaranje dela puta bio je stranački skup SNS-a, organizovan u najboljem nekadašnjemm radikalskom maniru, sa desetinama autobusa koji su došli sa svih strana, ne samo sa juga Srbije.
 
Prepoznatljiva stranačka koreografija, stranačke zastave, Vučićevi oduševljeni fanovi, svi su bili tu tek da nema nikakve sumnje da je posredi stranački, umesto državni skup.

U prvim redovima, odmah do Vučića, našli su se Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, državni sekretar Dragan Stevanović iz Surdulice,  poslanik iz Vladičinog Hana Goran Mladenović, pa čak i predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić, kroz koju Koridor ne prolazi.
 
Iza njih, poznati i manje poznati vranjski naprednjaci, pa tek onda, daleko iza njih, u četvrtom ili čak petom redu, tik uz  zvučni zid, i gradonačelnik Zoran Antić. Nikoliću nije pripala ni tolika čast.

Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga i predsednik GrO SNS-a Vranje kaže da da je i on dobio zvaničan poziv iz „Koridora Srbije“ i da nije nikog lično zvao.
 
- Pored poslanika Nenada Mitrovića, sekretara Stevanovića i gradonačelnika Leskovca, našao sam se i ja. Takav je bio protokol od strane „Koridora“.

To ko će da dočeka premijera, nema veze sa političkom pripadnošću - navodi Bulatović.

Kako god, u subotu se u Suvom Dolu zbila paradoksalna situacija. Na teritoriji Grada Vranja, prvi domaćin bio je gradonačelnik Leskovca. Uz njega, poslanici iz Bujanovca i Hana, dok je Vranje očigledno bilo nepoželjno.

Dok poslanik Nikolić nije želeo da govori na ovu temu, (“bio sam službeno odsutan”), gradonačelnik Antić kaže da ova situacija dosta govori o organizatorima.

- Ja sam pozvan od „Koridora“, došao sam kao gradonačelnik da prisustvujem skupu koji se organizuje na mojoj teritoriji.
Nisam bio predviđen u protokolu da budem u dočeku premijera. Bio sam u VIP delu.


Ono je bio klasičan miting i stranački skup. Ja nemam ništa protiv toga, ali po ko zna koji put se krše pravila protokola i pravila lepog ponašanja.

Ja kad organizujem nešto, poštujem hijerarhiju - kaže Antić.

Sreća da su SNS i SPS u koaliciji, ko zna, da nisu, možda Vranje ne bi dobilo ni ovolliko pažnje. Ni peti, poslednji red.
 
S. Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: