OTVARANJE: Spektakl, VATROMET i velika očekivanja

Lokalne vesti - Sreda 11.05.2016 - 08:29

Na trgu Staniše Stošića u Vranju su u utorak, paljenjem olimpijske baklje, svečano otvorene jubilarne 10. školske Olimpijske igre, uz prisustvo šefa Delegacije EU Majkla Devenporta i ministra Vanje Udovičića.

Olimpijsk vatr u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Olimpijsk vatr u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Najpre su učesnici olimpijskih takmičenja napravili defile vranjskim šetalištem i stigli do svečane bine na trgu Staniše Stošića, gde je ceremonija otvaranja započela himnom „Bože pravde“, koju je izveo hor gimnazije „Bora Stanković“.

U ime domaćina, prisutne je pozdravio gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji je istakao da je cilj manifestacije da se uz druženje i sport promovišu zdrav pristup životu i pozitivne društvene vrednosti.

- Danas i narednih dana, Vranje je najlepši grad u Srbiji, grad koji odiše mladošću i lepotom – rekao je Antić, poželevši svima dobrodošlicu i dobre sportske rezultate.

Željko Tanasković, nekada član zlatne odbojkaške selekcije, a sada predsednik Saveza za školski sport Srbije izrazio je zadovoljstvo što će jubilarna olimpijada imati rekordan broj učesnika, njih 7.000.

- Iz Vranja šaljemo poruku Srbiji i celoj Evropi da je sport nešto što je lepo, dobro i zdravo – rekao je Tanasković i poželeo svima takmičenje u duhu olimpizma i fer-pleja.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je rekao da je presrećan što EU ima priliku da pomogne održavanje “ovog fantastičnog takmičenja, kakvih je malo u Evropi, u sjajnom gradu Vranju“.

- Vaše pobede nisu ništa manje od pobeda koje ćemo gledati u Riju ovog leta i zato mogu slobodno da kažem da ovaj skup predstavlja Evropu i svet i ponosan sam na vas – istakao je Devenport.

Ministar Vanja Udovičić naglasio je da je svako od takmičara već pobednik i da svako danas postaje idol nekim svojim vršnjacima, a biće to sigurno i narednim generacijama.

- Zahvaljujem vam se što ste izabrali sport i zahvaljujem se na vašim osmesima, koji treba da pošalju sliku odavde, iz Vranja u celu Srbiju i Evropu, jer imamo čime da se dičimo, imamo buduće šampione, ali i buduće doktore, pravnike i druge stručnjake.

Naučite da izgubite, naučite da pobedite, ali naučite i da poštujete vašeg protivnika i vašeg drugara – poručio je takmičarima Udovičić.

Pred Olimpijskom zastavom su zakletvu položili Milena Filipović u ime sportista i Maja Anđelić u ime sudija.
Olimpijsku baklju su na binu doneli najbolji učenici-sportisti iz Vranja, a zatim je zapaljen školski olimpijski plamen, čime je svečano otvorena 10. Školska olimpijada.

Nakon otvaranja priređen je spektakularan vatromet.

U kulturno-umetničkom delu programa učestvovali su i predškolci Vrtića „Naše dete“, GKUD „Sevdah“, članovi vranjskog pozorišta i orkestar Nenad Mladenovića.

Školske olimpijske igre trajaće do 15. maja.

 

    

    

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: