Ovog leta možda moguće kupanje na Jumkovom bazenu

Lokalne vesti - Četvrtak 08.02.2018 - 10:22

„Jumkov“ bazen u Vranju ove kupališne sezone moguće je da bude otvoren za kupače, jer ima zainteresovanih firmi i privatnih lica koji bi ga uzeli u zakup.

Jumkov bazen opasan za kupače. Foto: SSGV Jumkov bazen opasan za kupače. Foto: SSGV

Branislav Popović, predsednik NO u “Jumku”, kaže da očekuje da se u narednom periodu nađe rešenje za bazen, kako bi do leta bio spreman za posetioce.

- Zaniteresovani za zakup javljali su se usmeno “Jumku”,  a to znači i da bi morali da ga dovedu u ispravno stanje.

Bazen može da sredi i “Jumko”, ali će najverovatnije to uraditi zakupac, ali će to biti uračunato u troškove koje grad Vranje ima prema bazenu, jer je on bio u obavezi da ga sredi, kao prethodni zakupac
- podseća Popović.

Kako sada stvari stoje bazen neće uskoro biti otvoren za posetioce, potvrdio je Boban Antanasijević, načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Antanasijević podseća da su inspekcijski organi grada Vranja doneli krajem maja prošle godine odluku da se zabrani upotreba “Jumkovog” bazena zbog opasnosti po zdravlje i život ljudi.

- Od tada do sada na bazenu ništa nije urađeno i ništa se nije promenilo, tako da ne smemo da rizikujemo zdravlje ljudi i da dozvolimo kupanje - dodaje Antanasijević.

Bazen je u vlasništvu “Jumka”, ali je 2008. godine dat u zakup lokalnoj samoupravi.

Ivan Stanković, gradski većnik za finansije, kaže da je ugovor sa “Jumkom” raskinut.

- Uslove koje je “Jumko” ponudio nisu bili prihvatljivi za lokalnu samoupravu  - navodi Stanković.

S obzirom na zagađeno Alekdsandrovačko jezero, zatvoren “Jumkov” bazen i prljave reke, izbor Vranjanaca za osveženje tokom letnjih vrućina je veoma sužen, i to na “Koštanin” bazen, koji je manjih kapaciteta ili jedan privatni u selu pored Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: