Palili đubre, ugrozili VOJNU BAZU (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 02.08.2017 - 13:32

Za sada nepoznati meštani Vlasa, nedaleko od Vranja, zapalivši đubre kod mosta na Veternici, oštetili su optički kabl, čime je ugrožena komunikacija sa bazom Vojske Srbije u Trsteni, saznaje OK Radio.

Paljevina oštetila optički kabl FOTO: Amatarski snimak/N. Cvetković Paljevina oštetila optički kabl FOTO: Amatarski snimak/N. Cvetković

Paljevinu su opazili stanovnici ovog dela vranjskog kraja u utorak uveče, ali je tek narednog jutra utvrđeno da je tom prilikom oštećen optički kabl koji tu prolazi.

Zbog oštećenja voda koji ide prema repetitoru, trenutno su bez kablovskog TV signala i internet veze meštani Vlasa u delu preko reke Veternice i deo sela Stance.

Ono što zabrinjava je činjenica da tom optičkom rutom prolazi i signal za bazu Vojske Srbije u Trsteni, pa je ugrožena komunikacija sa vojnom jedinicom koja deluje u tom veoma osetljivom području na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Stanovnik Vlasa i dobar poznavalac tamošnjih prilika, Novica Cvetković, kaže za OK Radio da ovo nije prvi put da nesavesni meštani spaljivanjem smeća ugrožavaju ionako krhke veze ovog područja sa svetom.

- Ovo je drugi put za protekle tri godine da neko spaljuje smeće i oštećuje optički kabl.

Za sada se ne zna tačno ko je počinilac, ali lokalni stanovnici pretpostavljaju ko bi mogao da učini tako nešto, pa će im predsednik Mesne zajednice uputiti opomenu.

Oni su bili opomenuti i prošli put, ali izgleda da to nema nekog naročitog efekta
– kaže rezignirano Cvetković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: