PAŽNJA: Beli BMW hara Vranjem

Lokalne vesti - Četvrtak 27.07.2017 - 11:54

Beli BMW, policijsko vozilo, takozvani presretač, ovih dana će kontrolistati saobraćaj na putevima na teritoriji Vranja, saznaje OK Radio.

Presretač u akciji FOTO: YouTube screenshot Presretač u akciji FOTO: YouTube screenshot

Od Policijske uprave Vranje nismo mogli da dobijemo potvrdu ove informacije, jer se radi o akciji koja kreće sa “višeg nivoa” i ne najavljuje se, ali prema našim informacijama, ova akcija će trajati tri dana.

Ovakve akcije se periodično sprovode na deonicama puteva na kojima se često krše saobračajni propisi, prvenstveno oni o ograničenju brzine.

Presretači su brza policijska vozila bez vidljivih policijskih obeležja i sa reputacijom da se od njih ne može pobeći.

Njihov zadatak je prvenstveno da “ulove” i uspore neodgovorne i bahate vozače koji voze velikim brzinama, ne obazirući se na ograničenje i na opasnost kojoj izlažu sebe i druge učesnike u saobraćaju.
 

Šta kaže zakon
Kaznom zatvora od 30 do 60 dana i 15 kaznenih poena, kazniće se vozač koji u saobraćaju postupa u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja, pri čemu ne pokazuje obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju (nasilnička vožnja). Ukoliko je vozač prilikom nasilničke vožnje prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, kazniće se kaznom zatvora od 45 do 60 dana i 17 kaznenih poena.
 

Prema zvaničnim podacima MUP-a, tokom 2016. godine, presretači su uhvatili blizu 500 vozača, koji su putevima Srbije jurili brzinama od preko 200 km na sat, a zbog raznih prekoračenja brzine uhvaćeno je više od 25.000 vozača.

U sličnim akcijama, mnogi nasilnici za volanom su uklonjeni sa naših puteva, jer za veća prekoračenja brzine, uz novčanu kaznu i kaznene poene, izriče se i mera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od najmanje osam meseci, a u ekstremnim slučajevima se izriče i zatvorska kazna.

Prema proceduri, kada uoče prekoračenje brzine, presretači najpre jedno vreme voze iza vozača koji ne poštuje ograničenje i snimaju ga specijalnim uređajem koji precizno utvrđuje brzinu kretanja vozila.

Potom se vozilo pretiče i zaustavlja, a registrovani podaci o prekršaju se dostavljaju nadležnom sudu koji procesuira prekršioca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: