PETA ŠKOLA: Roditelji vratili decu kući ZBOG UČITELJICE

Lokalne vesti - Petak 20.10.2017 - 10:22

Roditelji učenika „Prvog jedan“ OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju u petak ujutru vratili su kući svoju decu negodujući zbog promene učiteljice Marije Kostić i činjenice da će im decu učiti neko drugi.

Burno u Petoj školi. Foto: OK Radio Burno u Petoj školi. Foto: OK Radio

Tako je slučaj „Učiteljica“ u Petoj školi dobio svoj nastavak, iako se činilo da je prosvetna inspekcija na njega stavila tačku  donošenjem rešenja početkom ove nedelje, kojim je poništena odluka škole o raspisivanju konkursa za prijem na radno mesto koje je već popunila na određeno vreme učiteljica Marija Kostić.

Prema navodima Irene Stanković, majke čije dete ide u „Prvi jedan“, roditelji su bili zatečeni činjenicom da ih je kada su u petak doveli svoju decu u školu, umesto učiteljice Kostić dočekala neka druga žena.

- Mi smo šokirani onim što se dešava samo mesec ipo dana od početka školske godine.


Prvo je škola donela odluku da zameni učiteljicu Kostić nekom drugom učiteljicom, koja bi takođe bila na određeno vreme.

Samo nekoliko dana posle osporavanja te odluke, dolazi treća učiteljica, koja je prema našim saznanjima tehnološki višak u nekoj školi.

Direktorka Tijana Đokić nije htela ni da nas sasluša, da joj kažemo da nema smisla to što deca trpe, da su se navikla na učiteljicu Kostić, da plaču za njom i da je traže
- navodi Stankovićeva.

Ona dodaje da je direktorka Đokić roditeljima rekla, da ukoliko su uzeli svoju decu, mogu da  izađu iz učionice.

Mi nemamo ništa protiv tih učiteljica, ali imamo protiv toga što se takva promena dešava sada.

Pre nekoliko meseci dok smo se opredeljivali za učitelje kod kojih će ići naša deca, rečeno je da će Kostićeva biti „na zameni“ taman toliko da našu decu uči zaključno sa četvrtim razredom -
kaže Stankovićeva.

Tijana Đokić, direktorka OŠ „Svetozar Marković“, odgovarajući na pitanje OK Radija da li se u školi u petak desila neka vrsta incidenta, kao i da li su roditelji vratili decu kući, kaže da to nije istina.

- Incident, ne nije tačno, ima dece u učionici, nemojte da brinete, nije bilo nikakvog incidenta - izričita je Đokićeva.

Na ukazivanje OK Radija da njegovi novinari ne brinu o dešavanjima u školi, nego samo po opisu posla izveštavaju o takvim događajima u interesu javnosti, Đokićeva je kazala.

- Imam sastanak, ne mogu da pričam sad - jasna je bila Đokićeva.

Predsednik sindikata “Nezavisnost” u ovoj školi Stamenko Stamenović, potvrdio je da su roditelju u petak ujutru vratili svoju decu kućama.

- Mi kao sindikat smo zatečeni dešavanjima u školi, kao i ostala dva sindikata.

Navodno, javila se naka žena koja je tehnološki višak u školi u Tibuždu i ona je pre neki dan potpisala sporazum oprelasku na radno mesto u našoj školi, dok se na njega ne vrati kolegenica  Aleksandra Manić, koja je direktor u OŠ “Dositej Obradović”.

Učiteljici Kostić su otkucali rešenje o prestanku radnog odnosa, ali ona nije potpisala to rešenje, niti se ono pak nalzi na oglasnoj tabli.

Jutros je direktorka dovela  drugu učiteljicu, koja je tehnološki višak u Tibuždu, a roditelji izrevoltirani i nervozni, vratili su decu kući
- pojašnjava Stamenović.

On dodaje da će o čitavom slučaju obavestiti centralu sindikata.

Kako god, nakon svih dešavanja u OŠ „Svetozar Marković“, tvrdnji roditelja da iza svega toga stoji politika, kao i odbijanja pojašnjenja direktorke Đokić, ostaje da  konačan sud o ovom problemu donesu nadležne institucije, kao i nada da sve što se dešava neće biti na štetu dece.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: