Počast za HEROINE Velikog rata

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.10.2016 - 14:08

Ispred ZC u Vranju, kod spomenika pripadnicama škotske ženske medicinske misije, humanistkinjama i heroinama Velikog rata u ponedeljak je odata počast.

Polaganje venaca na spomenik škotskim časnim sestrama FOTO D. Ristić/OK Radio Polaganje venaca na spomenik škotskim časnim sestrama FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovim je još jednom odato priznanje ovim hrabrim ženama za nesebično angažovanje i pružanje medicinske pomoći ranjenima na ratištima u Velikom ratu.

- Njihov doprinos je veliki koliko i napori saveznika u pružanju pomoći srpskom narodu.

Vranje i Vranjance, svojom humanošću i požrtvovanošću, posebno je zadužila dr Izabel Emsli Haton.

Ona i dalje živi u Vranju, gde Medicinska škola nosi njeno ime i njen duh je među učenicima koji se školuju za profesiju koja podrazumeva humanost koja ne poznaje granice
– čulo se na svečanosti.

Nakon intoniranja himne „Bože pravde“, prisutni su minutom ćutanja odali počast članicama škotske ženske medicinske misije.

Nakon toga, venac na spomenik članicama misije položila je delegacija grada Vranja, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

Vence su položili i pripadnici Vojske Srbije, delegacija gradske opštine Mladenovac, delegacija Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“, kao i Udruženje potomaka oslobodilačkih ratova Srbije do 1918.godine.
 

    

    

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: