POČELO JE: Štrajk u javnom sektoru

Lokalne vesti - Sreda 03.02.2016 - 09:38

Zaposleni u javnom sektoru u Vranju, ali i u čitavoj Srbiji, štrajkuju u sredu od 11 do 12 sati , u znak upozorenja, jer nisu dobili garancije da će njihovi zahtevi biti uključeni u predlog Zakona o platama u javnom sektoru.

Jedan od ranijih štrajkova u gradskoj Upravi FOTO T. Stamenković Jedan od ranijih štrajkova u gradskoj Upravi FOTO T. Stamenković

Ružica Stošić, predsednica Veća SSS u Vranju, kaže da su oni pristupili štrajku shodno proglasu centrale svog sindikata.

- U sredu će biti jednočasovnog štrajka u svim javnim službama i ustanovama na teritoriji Pčinjskog okruga, bez obzira da li se one finanasiraju iz republičkog ili lokalnog budžeta.

Imali smo sastanak sa  svim predstavnicima samostalnog sindikata u okrugu, i odlučili smo da i mi stupimo u štrajk
- kaže Stošićeva.

Predstavnici sindikata će se u subotu, 6. februara, sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u očekivanju da će se pronaći rešenje koje će biti prihvatljivo za obe strane.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: