Podrška ITALIJANA radnicima GEOX-a

Lokalne vesti - Nedelja 23.10.2016 - 10:32

Italijanski bend „Banda Bassotti“ iz Rima, bez čije pesme nije prošao ni jedan sindikalni protest u Srbiji, i koji se bore uz rame sa radnicima širom sveta protiv nepravde i ugnjetavanja, dali su podršku sindikatu “Sloga” i otpuštenim radnicima “Geoxa” iz Vranja, saopštila je Informativna služba ovog sindikata.

Sa FB profila benda Sa FB profila benda

- Mi smo „Banda Bassotti“ iz Rima i ovim putem želimo da se solidarišemo sa sindikatom i radnicima koji su dobili otkaz u italijanskoj fabrici “Geox” u Srbiji.

Ne možemo da prihvatimo da neko dobije otkaz zato što se bori za svoja prava.

Bićemo uvek tu da pomognemo u borbi za pravdu i radna mesta i dići svoj glas protiv ugnjetavanja.

Ujedinjeni radnici, u borbi za radna mesta!
– stoji u poruci koju su članovi benda „Banda Bassotti“ objavili na svom zvaničnom Facebook profilu.

„Banda Bassotti“ je ska – punk bend iz Rima, osnovan 1987. godine.

Njihove pesme na do sada 14 objavljenih albuma, najčešće se bave društveno angažovanim temama, a bend vrlo često svira na antifašističkim skupovima i protestima za radnička prava.

Sindikat “Sloga” održao je u četvrtak ispred fabrike “Geox” u Vranju protest i performans u znak solidarnosti sa radnicima ove kompanije.

Tom prilikom, predsednik “Sloge” Željko Veselinović je rekao da brojni sindikati iz Italije, ali i drugih evropskih zemalja izražavaju solidarnost sa radnicima “Geoxa” iz Vranja i podržavaju njihovu predstojeću sindikalnu borbu za ostvarivanje radničkih prava.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: