Poklon Vranju: BAKIJI se vraća TRUBA

Lokalne vesti - Sreda 17.01.2018 - 08:59

Vajar Stanimir Pavlović rekonstruisaće bez naknade spomenik legendarnom Bakiji Bakiću u Vranju, nakon oštećenja nastalog pre dva meseca.

Spomenik oštećen u dečijoj igri FOTO: D. Ristić/OK Radio Spomenik oštećen u dečijoj igri FOTO: D. Ristić/OK Radio

Spomenik najvećem vranjskom trubaču Bakiji Bakiću biće rekonstruisan i vraćen u prvobitno stanje do kraja meseca, saznaje OK Radio.

Miroljub Stojčić, predsednik gradske komisije za očuvanje spomenika i kulturnog nasleđa i bivši predsednik opštine Vranje, kaže da je u više navrata razgovarao sa vajarom Stanimirom Pavlovićem oko rekonstrukcije spomenika u vranjskoj Gornjoj čaršiji.

- Pavlović mi je javio da je izliven deo trube koji nedostaje i za nekoliko dana će biti transportovan u Vranje i postavljen tamo gde mu je mesto, najkasnije do kraja meseca.

Umetnik je sam sve uradio i to će biti njegov poklon Vranju za Dan grada, 31. januar
– rekao je Stojčić.

Spomenik Bakiji Bakiću na Trgu slobode je oštećen novembra prošle godine, što je uzburkalo duhove u Vranju, a policijska istraga je utvrdila da je deo trube slomljen u dečijoj igri loptom.

Bista legendarnog trubača je postavljena u Bakijinoj Gornjoj čaršiji 2006. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: