Pola grada BUVLJAK! (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 24.06.2016 - 12:20

Buvljak na donjoj pijaci u Vranju poodavno je napustio okvire u koje je bio smešten i poslednjih nedelja se proširio na ceo Trg bratstva i jedinstva.

Buvljak okupirao Trg; Foto: D. Ristić Buvljak okupirao Trg; Foto: D. Ristić

Buvlja pijaca ili popularni “buvljak“, sastavni je deo naših života otkako je siromaštvo zakucalo na vrata mnogih naših sugrađana.

U ovakvoj ili onakvoj formi, stare stvari, polovna ili nova garderova niske cene i sumnjivog kvaliteta već decenijama se nudi kupcima sa najnižim primanjima.

Do skoro je vranjski „buvljak“ funkcionisao u okvirima donje pijace „Tekija“ na za to predviđenoj lokaciji.

Međutim, u vreme pijačnih dana, prodavci najrazličitije robe, od igle do lokomotive se raspoređuju i na parking prostoru, pa je stanarima solitera i okolnih zgrada subotom gotovo nemoguće funkcionisanje.

Očigledno je da postoji prećutan dogovor lokalnih komunalnih vlasti da se prodavci, uglavnom nekadašnji radnici posustalih vranjskih privrednih giganata, ne diraju.


Time se prodavcima omogućava da jednom nedeljno zarade neki dinar, a kupcima da za sitne pare pazare neku neophodnu stvar.

Situacija, međutim izmiče kontroli, jer je „buvljak“ počeo nekontrolisano da se širi čitavim prostorom oko solitera.

Stare cipele, turske gaće i čarape, sklepana dečija kolica, lutkice iskopanih očiju i ko zna šta sve još, nabacane su sa svih strana solitera, čak i ispred objekta Pošte.

Sve to preko puta glavne Autobuske stanice, pa je mnogim putnicima namernicima, koji nekim slučajem krenu put Vranja, ovo prvi prizor koji ugledaju na ulasku u naš grad.

Da li će ove slike biti dovoljne da skrenu pažnju novim gradskim vlastima koje mesecima najavljuju odlučnu nameru da od Vranja naprave pristojno mesto za život, videćemo u najskorije vreme.

Da bi poverovali u tu nameru, dezinsekcija grada, pored čišćenja od insekata, trebalo bi da obuhvati i zaštitu Vranjanaca od podivljale buvlje pijace.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: