POLICAJAC ZA PRIMER: Obraz nema cenu!

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.10.2015 - 13:01

Vranje - Miroslav Nikolić (28), policajac iz Surdulice zaposlen u PS u Vladičinom Hanu postao je poznat širom Srbije jer jer odbio da primi mito, kako bi omogućio krijumčarima da nesmetano prevezu migrante na sever Srbije.

Moralna vertikala: Nikolić FOTO PU Vranje Moralna vertikala: Nikolić FOTO PU Vranje

- Ni sekund se nisam premišljao. Odmah sam obavestio dežurnu službu Policijske stanice Vladičin Han - kaže Miroslav, kome je u četvrtak 22. oktobra ponuđen mito.

Kada je sa kolegom Srđanom Milenkovićem kontrolisao saobraćaj na putu Vranje - Vladičin Han, prišao im je nepoznati čovek i ponudio mu novac da propusti autobus sa ilegalnim migrantima koji je trebalo da tuda prođe.

- Tada sam se našao u za mene nesvakidašnoj situaciji. Ponudio mi je 300 evra da okrenem glavu na drugu stranu. Odmah sam pozvao kolege - navodi Miroslav.

Kasnije je Milenković, koji je sa njim bio u patroli, zaustavio autobus sa migrantima koji nisu imali lična dokumenata, niti potvrde o izraženoj nameri za azil u Srbiji, kažu u PU Vranje.

Policija je privela sve osumnjičene za prevoz i krijumčarenje migranata.  

- Ne smatram da sam uradio nešto posebno što ne bi uradile i druge kolege. To je naša dužnost i obaveza. Ni zbog čega i nikada ne bih ukaljao svoju uniformu - ističe Nikolić.

Kako kažu u PU Vranje, kolege izuzetno cene Nikolića, koji je zbog dobrih rezultata rada i posvećenosti poslu vanredno unapređen i više puta nagrađivan.

Iako mlad, već može da se pohvali da je spasao više života, posebno tokom poplava u Obrenovcu. U službi je od 2011.godine.

S.Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: