POLICIJA: Držimo situaciju POD KONTROLOM

Lokalne vesti - Četvrtak 29.09.2016 - 14:26

Jedan od najvećih bezbednosnih problema na području koje pokriva policijska uprava Vranje je konstantan priliv migranata, koje PU Vranje, prema svojoj oceni, uspeva da drži pod kontrolom, kao i da paralelno radi na suzbijanju svih vidova ugrožavanja javne bezbednosti.

Rukovodstvo Poicijske uprave Vranje FOTO S. Tasić/OK Radio Rukovodstvo Poicijske uprave Vranje FOTO S. Tasić/OK Radio

Prema oceni Igora Živkovića, načelnika PU Vranje, ne bi trebalo favorizovati ni jedan bezbednosni rizik, jer policija nastoji da deluje preventivno u svim slučajevima koji ugrožavaju bezbednost građana na ovom području.

- Mi saosećamo sa ljudima koji imju potrebu da prolaze kroz naše područje, bežeći iz ratom zahvaćenih zemalja, i oni dobijajaju sav potreban socijalni tretman.

Ono što je bitno su kriminogene grupe koje koriste te ljude, kako bi ih ilegalno transportovali i ostvarili  materijalnu dobit, koja nije zanemarljiva
- podseća Živković.

Od početka ove godine do kraja avgusta kroz područje koje pokriva PU Vranje, prošlo je preko 90.000 migranata, dok ih je u prošloj godini bilo oko 650.000.

Živković kaže da i po pitanju eventualnog delovanja radikalnih islamističkih grupa na jugu Srbijie, bezbednosne službe preduzimaju sve potrebne mere.

- MUP Srbije kao i ostale službe bezbednosti kojima je to primarna aktivnost,  prate što se tiče problematike, delovanje svih radikalnih, ideološki obojenih, desničarskih, levičarskih pokreta , koji mogu da ugroze državno uređenje i sistem, a prevashodno da ugroze bezbednost građana.

U sadejstvu se radi da do toga ne dođe, ili da se u početnoj, pripremnoj fazi, te aktivnosti eliminišu
- uverava Živković.

U ovom kontekstu u zvaničnom osmomesečnom izveštaju PU Vranje stoji da je očuvano stanje javne bezbednosti kao i lična i imovinska sigurnost građana.

U ovom periodu prijavljeno je 1. 030 krivičnih dela, dok je istom periodu bilo 1.131 ovakvo delo.

Takođe, rasvetljeno je oko 72 odsto krivičnih dela, dok se u prethodnoj godini taj učinak kretao oko 74 odsto.

Kada je u pitanju suzbijanje trgovine narkoticima, policija je navela i da je u prvih osam meseci ove godine zaplenila oko 22 kilograma razne droge.

Pored drugih aktivnosti koje je se tiču bezbednosti u saobraćaju i nasilja u porodici, policija u svom izveštaju navodi i podatke koji se odnose na stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ocenjeno je da je stanje povoljno i da nije bilo težih krivičnih dela i terorističkih napada.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: