POLICIJA u školama o BEZBEDNOSTI dece

Lokalne vesti - Utorak 03.10.2017 - 10:36

U okviru preventivnog delovanja, pripadnici Policijske uprave u Vranju i Odeljenja za vanredne situacije, u saradnji sa školskim upravama, započeli su realizaciju projekta „Osnovi bezbednosti dece“.

Predavanja obuhvataju više tema. Foto: S.Tasić/OK Radio Predavanja obuhvataju više tema. Foto: S.Tasić/OK Radio

Projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biće realizovan u toku cele školske godine, u svim odeljenjima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.

Prema navodima iz PU Vranje, ovaj projekat obuhvata nastavne teme policija u službi građana, nasilje kao negativnu društvenu pojavu, bezbednost dece u saobraćaju, prevenciju i zaštitu dece od zloupotreba opojnih droga i alkohola, bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža, prevenciju i zaštita dece od trgovine ljudima, zaštita od požara, kao i zaštitu od tehničko - tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

Predavanja će deci držati obučeni policijski službenici koji poseduju sertifikat za rad sa maloletnicima.

Cilj projekta je razvoj bezbednosne kulture učenika, u smislu njihove edukacije o bezbednosnim rizicima i pretnjama kojima mogu biti izloženi, načinima prevencije i veštinama ostvarivanja bezbednosne zaštite.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: