Politički ZAŠEĆEREN napad na Manića?

Lokalne vesti - Sreda 29.03.2017 - 12:51

Redakciji OK Radija stiglo je saopštenje u kojem se demantuje da je Skijalište “Besna Kobila” u dva navrata, nabavilo pakovanja šećera i meda u iznosu od preko 200.000 dinara.

Šećer sa aromom politike FOTO: Getty Images Šećer sa aromom politike FOTO: Getty Images

Tekst, objavljen pod naslovom “Slatko, slađe, Skijalište”, napisan je uz tvrdnje našeg izvora dobro upućenog u poslovanje Skijališta, a uz konsultovanje izvoda iz analitičke kartice, u koje smo imali uvid.

U nepotpisanom saopštenju, koje je poslato sa e-mail adrese bivšeg direktora Skijališta Dejana Manića Mande, navodi se da je analitička kartica, čiji su izvodi citirani u tekstu objavljenom na OK Portalu, nepouzdan dokaz.

- Za sve one koji ne znaju šta predstavlja „dokument koji je redakcija dobila na uvid“, analitička kartica je interni pomoćni dokument na osnovu koje se vodi knjigovodstvena evidencija postojećeg dugovanja i potraživanja.

Na osnovu nje se NE MOŽE imati uvid na šta su sredstva trošena, tako da je vaš komentar da je iznos od 208.901,40 dinara potrošen samo na kupovinu malih pakovanja šećera i meda PRETPOSTAVKA, a ne i činjenično stanje stvari
– stoji u saopštenju.

U dopisu se ističe da izvor informacija često sledi svoje interese.

- Vaš „neimenovani izvor“ nama je dobro poznat.

Vi odlično znate da se medijska prašina poslednjih meseci ne stišava kada se radi o Dejanu Maniću, upravo zbog toga što je poslovni i politički interes „Vašeg izvora“ u direktnom sukobu sa njim.

Pokušaj da se poluistinama i informacijama van konteksta naruši ugled nekadašnjeg direktora Skijališta sada se samo nastavlja
– ocenjuje se u saopštenju.

Uz ovaj dopis, priložene su i fotokopije računa, koji su apostrofirani u našem tekstu.
 
- Osvrnućemo se na onaj sa najvećim iznosom (80.640,00) gde se tačno vidi da je za beli šećer u kesicama potrošeno samo 1.500,00 dinara, a za med u foliji 3.000,00.

Verovatno niste znali da postoji još mnogo drugih artikala koje se mogu kupiti preko firme „SMS pak“, što ne umanjuje Vašu odgovornost kao novinara jer ste javnost doveli u zabludu da se sav iznos po ovim računima trošio isključivo za nabavku šećera i meda.
 
Na osnovu dostavljenih dokumenata videćete i sami da su kupovani šamponi, sapuni u malim hotelskim pakovanjima, kašičice, čačkalice i ostalo što je neophodno kada se ozbiljno bavite ugostiteljstvom, naročito kada se radi o poslovanju u sezoni
– stoji u saopštenju.

I pored navoda iz prethodne tvrdnje, potkrepljenih fotokopijom računa iz 25. decembra 2014. godine, u dopisu se ipak ne razjašnjava kupovina dodatnih 23.700 pakovanja šećera, 11.000 kašičica i 18.000 čačkalica samo dva meseca kasnije, vidljive u kopiji drugog računa.

Cenimo da je potpuno pojašnjenje potrebno, posebno ako se ima u vidu da je fakturisana roba isporučena 21.02. 2105. godine, dakle na samom kraju sezone.
 

  • Račun br. 296/14.JPG
  • Račun br. 032/15.JPG
  • OK Radio

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: