POTVRĐENO: Male boginje i na jugu Srbije

Lokalne vesti - Petak 20.10.2017 - 12:16

Zavod za javno zdravlje iz Vranja potvrdio je da je mladić iz okoline Bujanovca, koji je primljen na Infektivno odeljenje, oboleo od malih boginja.

Torlak potvrdio sumnje ZZJZ. Foto: OK RADIO Torlak potvrdio sumnje ZZJZ. Foto: OK RADIO

Pre nedelju dana pacijent iz okoline Bujanovca sa sumnjivim simptomima smešten je na Infektivnom odelenju opšte bolnice u Vranju.

Prema rečima Biljane Popović, epidemiologa u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, stigli su rezultai analiza sa Instituta „Torlak“.

-  Analize su pokazale da mladić ima morbile, tj. male boginje - dodaje Popovićeva.
 
Oboleli mladić je student i prema rečima lekara, u Zdravstveni centar Vranje je primljen sa simptomima koji odgovaraju oboljenju malih boginja.
 
Mladić je u Prištini bio u kontaktu sa obolelima, što je podgrejalo sumnju da se i sam razboleo.

Prema nezvaničnim informacijama pacijent iz okoline Bujanovca je u boljem zdravstvenom stanju, ali sa Infektivnog odeljenja vranjske bolnice nisu želeli da daju zvanične izjave.

Epidemija malih boginja je prijavljena u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, dok su na teritoriji cele Srbije preduzete mere pojačanog nadzora.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: