Pozorište progovara o društvenom ZANEMARIVANJU DECE

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.11.2017 - 12:16

Ovih dana su u toku probe za novi komad Omladinske scene pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, po tekstu Ivana Cankara, koji bi trebalo da progovore o vrlo aktuelnoj temi zanemarivanja dece u našem društvu.

Glumačka postavka predstave Glumačka postavka predstave "Vođa" FOTO: Promo

Nakon velikog uspeha sa predstavom „Vođa“, podmladak vranjskog pozorišta kreće u novi projekat, predstavu „Kuća Marije pomoćnice“ po istoimenom tekstualnom predlošku Ivana Cankara.

Dramatizaciju i režiju ponovo potpisuje Bojan Jovanović, a većina protagonista „Vođe“ nalazi se i u glumačkoj podeli novog komada, uz par novih članova.

Jovanović kaže da bi „Kuća Marije pomoćnice“ trebalo da bude premijerno izvedena do kraja godine, a tema će ponovo biti društveno angažovana.

- Cankarova novela ide u više pravaca, ali smo se mi fokusirali na sudbinu dece koja su odbačena od porodice i od društva.

Svedoci smo da se bolesna deca leče putem SMS poruka, a neka od njih, na žalost, umiru u bolnicama
– kaže Bojan Jovanović.

Postoji ideja i da se kroz scenografsko rešenje da podsećanje na nekoliko dece čija je tužna sudbina potresla Srbiju poslednjih nekoliko godina.

Sama ideja vodilja i entuzijazam i umešnost članova Omladinske scene vranjskog teatra obećavaju novi komad koji će izazvati veliko interesovanje poput predstave „Vođa“, koja je izvojevala sedam pobeda na festivalima, uz ukupno 32 nagrade.

Realizaciju projekta potpisuju udruženje građana „Cug“ iz Vranja i Omladinska scena pozorišta „Bora Stanković“, a finansijski ga je, putem konkursa za kulturu ove godine, podržala lokalna samouprava.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: