Preko 3.000 Vranjanaca na socijalnoj pomoći

Lokalne vesti - Utorak 20.02.2018 - 12:37

Na području Vranja ukupno 3.184 ljudi u 2017. godini primalo je neki vid socijalne pomoći, pokazuju podaci Centra za socijalni rad.

Socijalna pomoć kao slamka spasa Foto: OK Radio Socijalna pomoć kao slamka spasa Foto: OK Radio

Prema navodima Dragane Arsić, direktorke Centra za socijalni rad, u protekloj godini pravo na metrijalnu podršku ostvarilo je 1.113 porodica.

- To su nocioci prava za socijalnu pomoć, a kada se uračunaju i ostali članovi njihovih porodica, to je ukupno 2.071 osoba.

Broj korisnika tokom godine varira, on je mnogo veći, jer radon sposobni korisnici socijalne pomoći nakon devet meseci imaju prekid ostvarivanja prava, zbog odlaska na tržište rada.

Takođe, institut “jednokratne socijalne pomoći” od prošle godine, sa gradskog nivoa, prešao u nadležnost Centra za socijalni rad, a komisiju, koja zaseda jednom mesečno, formira Gradsko veće
- pojašnja Arsićeva.

Korisnici svoje poravo na jednokratnu pomoć, mogu da ostvare novčano ili u naturi kroz nabavku ogreva, hrane.

Maksimalan iznos pomoći je do visine jedne i po prosečne zarade u Vranju za prethodni mesec, uz napomenu da jedno lice, shodno Pravilniku o ovoj pomoći, može da konkuriše Najviše tri puta godišnje.

Jednokratna novčana pomoć iznosi u proseku oko 20.000 dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: