PREŠEVO: Otvoren centar za migrante

Lokalne vesti - Sreda 08.07.2015 - 14:02

Vranje - Ministar za rad Aleksandar Vulin i šef Predstavništva visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Hans Fridrih Šoder otvorili su u sredu Kolektivni centar za prihvat migranata u Preševu.

Prolazna stanica za migrante Prolazna stanica za migrante

U Kolektivnom centru, koji se nalazi u potpuno adaptiranoj zgradi Preduzeća za obradu duvana, migranti će po ubrzanoj proceduri dobijati odgovarajuća dokumenta, hranu i medicinsku pomoć.

Ministar Vulin, koji je i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, rekao je da otvaranjem centra Srbija pokazala da je ozbiljna država.

U Centru je, pored punktova za prihvat i pružanje pomoći migrantima, otvorena i potpuno adaptirana i klimatizovana posebna prostorija za prihvat majki sa decom.

Šef Predstavništva visokog komesarijata UN za izbeglice Šoder zadovoljan je zbog otvaranja Centra i najavio da će UNHCR i dalje pomagati Srbiji.

- Ovim ćemo stvoriti za migrante koji pešače i koji su danima na napornim putevima mnogo bolje uslove za procesuiranje njihovih zahteva, za smeštaj i za prižanje prve pomoći - rekao je Šoder.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa ocenio je da su država, narod i razne organizacije odlično pomagale migrantima i da je otvaranje Centra važno kako bi svi migranti bili na jednom mestu gde će imati pristojne uslove.

Prema podacima Crvenog krsta u Preševu, u poslednjih nedelju dana, svakodnevno u to mesto pristiže između 800 i 1.000 migranata.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: