Preševo: Ponavljanje izbora na JEDNOM biračkom mestu

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.01.2018 - 11:43

Vranje – Prema odluci Upravnog suda, vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni na jednom biračkom mestu, a termin će najverovatnije biti 28. januar, saznaje OK Radio.

Ponavljanje glasanja najverovatnije 28. januara FOTO: OK Radio Ponavljanje glasanja najverovatnije 28. januara FOTO: OK Radio

Upravni sud je odlučivao po prigovorima političkih stranaka koje su učestvovale na vanrednim lokalnim izborima, održanim 24. decembra.

Sud je prethodno poništio rešenje Opštinske izborne komisije (OIK) Preševa o ponavljanju glasanja zbog nepravilnosti na pet biračkih mesta i naložio ponavljanje procedure, nakon što su se partije učesnice izbora žalile na to rešenje.

- Glasanje će biti ponovljeno na biračkom mestu broj 5 u zgradi Skupštine opštine Preševo.

Odmah krećemo sa pripremom glasanja, tako da nema prepreka da se na ovom biračkom mestu izbori ponove u nedelju 28. januara
– rekao je za OK Radio Zećiri Niftari, predsednik OIK u Preševu.

Biračko mesto broj 5 zatvoreno je na dan izbora oko 14 sati, nakon što je usled međusobnih razmirica više od polovine članova biračke komisije napustilo biralište.

Uočene nepravilnosti na još pet biračkih mesta ticale su se većeg broja glasačkih listića u kutijama, a na jednom biračkom mestu glasačka kutija je slomljena.

Preliminarni rezultati govore da je najveći broj glasova osvojila lista Alternativa za promene - Sćiprim Arifi sa 36,2 odsto glasova.

Izborna lista Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa osvojila je 29,9 odsto, lista Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani 12,3 odsto, dok je lista Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu osvojila 9,3 odsto glasova izašlih birača.

Srpska lista „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ osvojila je 920 glasova ili 4,97 odsto, što je za sada, nedovoljno za ulazak u lokalni parlament.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: